29. juli 2021
Nordens kvinder skal gøre mere verdens kvinder, mener direktøren for UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka.
Nordens kvinder skal gøre mere verdens kvinder, mener direktøren for UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka.
Foto: Fanny Beckmanwww.facebook.com/FannyBeckmansPhotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De nordiske lande er vigtige rollemodeller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nordiske lande er vigtige rollemodeller

Nordens kvinder skal gøre mere for verdens kvinder, mener direktøren for UN Women.

Opdateret 16. juni 2014 kl. 17:42
Verden - 16. juni 2014 kl. 00:50
Af Marianne Due

Det kan godt være, at vi er nået langt med ligestillingen i de nordiske lande, og det kan være svært at få øje på, hvorfor det er vigtigt at blive ved med at diskutere ligestilling og kvinderettigheder, sådan som 6600 kvinder fra hele Norden har gjort de seneste fire dage i Malmø ved konferencen 'Nordisk Forum - New Action's for Womens Rights', men det er vigtigt at blive ved, for de nordiske lande er rollemodeller for udviklingen andre steder i verden.

arrow Læs også: Ligestillingsminister vil sætte fokus på hverdagssexisme

Det blev slutbudskabet fra UN Womens direktør Phumzile Mlambo-Ngcuka til deltagerne ved Nordisk Forum søndag, hvor Phumzile Mlambo-Ngcuka og de nordiske ligestillingsministre fik overrakt konferencens slutdokument.

Dokumentets grundlag stammer fra de anbefalinger, der blev skrevet ned i 'Beijing Platform for Action', da alle verdens kvinder var samlet til FNs 4. kvindekonference i Beijing 1995. Mange ligestillings- og kvindeorgansationer har efterspurgt en ny FN kvindekonference for at komme videre med anbefalingerne, men tiden er ikke den rette, lød forklaringen fra UN Women.

- Hvis vi åbner dokumentet fra 1995 for at diskutere videre, så frygter vi et tilbageslag på grund af de stærke katolske og fundamentalistiske kræfter, der præger verden i øjeblikke, sagde Phumzile Mlambo-Ngcuka.

Derfor var hun også glad for, at de nordiske lande havde taget sagen i egen hånd og arrangeret Nordisk Forum.

- Vi skal blandt andet stoppe æresdrab. Drenge og piger skal have lige adgang til uddannelse og kvinder skal have samme ret til at eje jord og værdier som mænd, sagde Phumzile Mlambo-Ngcuka.

- Nordisk Forum er en vigtig milepæl, der ikke handler om, hvad I kan opnå her i Norden, men hvad I kan gøre for verdens kvinder. Det arbejde, er jeres lektier, når vi går herfra, sagde UN Women-direktøren.

- Nordisk Forum er en vigtig milepæl, der ikke handler om, hvad I kan opnå her i Norden, men hvad I kan gøre for verdens kvinder. Det arbejde, er jeres lektier, når vi går herfra, sagde direktør for UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka, da Malmø ved konferencen 'Nordisk Forum - New Action's for Womens Rights' sluttede søndag.

arrow Wikipedia vil have kvinderne til tasterne
13. juni 2014 kl. 11:33 Opdateret: kl. 21:07
arrow Unge feminister vil slette ordet feminist
13. juni 2014 kl. 11:14 Opdateret: kl. 21:07
arrow I Sverige er små drenge også feminister
13. juni 2014 kl. 11:00 Opdateret: kl. 17:36
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?