29. juli 2021
Foreningen L. A. Rings Venner er blevet stiftet med det formål at købe Brøndgade 1, hvor maleren havde atelier og indrette det som info-center.
Foreningen L. A. Rings Venner er blevet stiftet med det formål at købe Brøndgade 1, hvor maleren havde atelier og indrette det som info-center.
Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prominente folk med i venneforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prominente folk med i venneforening
Roskilde - 13. juni 2014 kl. 14:14
Af Lars Ahn Pedersen

En tidligere borgmester og et par formænd er blandt de folk, som udgør bestyrelsen i den nystiftede forening L. A. Rings Venner, der har til formål at få skaffet midler til at købe ejendommen Brøndgade 1 på Sct. Jørgensbjerg.

Maleren L. A. Ring (1854-1933) boede de sidste 19 år i Roskilde og havde atelier i Brøndgade 1. Husets ejer døde for nylig, og det er derfor sat til salg.

Det fik ægteparret Karin og Jan Mejding, som bor i Brøndgade 12, til at tage initiativ til at få stiftet en venneforening, der skal arbejde for at få indrettet et info-center i huset, som både kan fortælle om L. A. Ring og om Sct. Jørgensbjergs historie.

Initiativtager Jan Mejding er formand for bestyrelsen, som desuden tæller formand for Roskilde Kunstforening og Amnesty Roskilde, Jes Nysten, formand for lokalafdelingen af Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, Bent Oslev, tidligere borgmester for Lejre Kommune, Flemming Jensen, samt advokat Mette Bjørndal Laursen.

Som suppleanter til bestyrelsen blev valgt Claus Helweg Ovesen, L. A. Ring-entusiast og foredragsholder, og lokalhistoriker Lotte Fang, som tidligere har boet i L. A. Rings hus på Uglebjerg.

Yderligere oplysninger om foreningen kan læses på hjemmesiden ringsvenner.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk