29. juli 2021
Det var i dette hus på Brøndgade 1, at maleren L. A. Ring indrettede atelier. Nu arbejder en gruppe borgere på at få stiftet en forening, der kan købe huset og omdanne det til et info-center for maleren og kvarteret.
gallery icon

Se billedserie

Det var i dette hus på Brøndgade 1, at maleren L. A. Ring indrettede atelier. Nu arbejder en gruppe borgere på at få stiftet en forening, der kan købe huset og omdanne det til et info-center for maleren og kvarteret.
Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stifter forening for at købe L. A. Rings atelier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stifter forening for at købe L. A. Rings atelier
Opdateret 10. juni 2014 kl. 09:39
Roskilde - 07. juni 2014 kl. 12:13
Af Lars Ahn Pedersen

På torsdag den 12. juni holder Foreningen L. A. Rings Venner stiftende generalforsamling, og det er alt sammen fordi, et hus er blevet sat til salg.

Brøndgade 1 på Sct. Jørgensbjerg er dog ikke et hvilket slags hus. Den berømte maler L. A. Ring, som boede i Roskilde de sidste 19 år af sit liv, købte nemlig huset, da enken efter ejeren, den tyske murer Spadu, døde og indrettede et atelier i det.

arrow Læs også: Kø til snigpremiere på L.A. Rings atelier

For nylig døde den seneste, mangeårige ejer af Brøndgade 1, og det satte tankerne i gang hos en af de andre beboere på vejen. Jan Mejding bor i nummer 12 med sin hustru Karin, og de har taget initiativ til at få stiftet Foreningen L. A. Rings Venner, hvis umiddelbare formål er at få skaffet midler til at købe Brøndgade 1 og indrette det som info-center for L. A. Ring og bymiljøet på Sct. Jørgensbjerg.

- Hvorfor ikke have et sted for L. A. Ring i Roskilde? Gudhjem har Oluf Høst Museet, og Faaborg har et for de fynske malere, så hvorfor ikke her? Vi kan tilmed gøre det i et miljø, som tiltrak L. A. Ring og stadig ligner den tid, hvor han boede her. Man kan jo kigge ud af vinduerne og se flere af hans motiver, siger Jan Mejding.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

arrow Nu ringer det ind for renoveringen hos Ring
17. august 2015 kl. 15:48 Opdateret: kl. 12:45
arrow Pandora-stifter sikrer L. A. Rings atelier
11. juli 2014 kl. 10:15 Opdateret: kl. 11:10
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk