11. maj 2021
I ventetiden kan man jo altid skyde til måls med en meget stor bold.
gallery icon

Se billedserie

I ventetiden kan man jo altid skyde til måls med en meget stor bold.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjov motion og sund mad for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjov motion og sund mad for børn
Hillerød - 04. juni 2014 kl. 06:00

Af Maja Vindelev

Hillerød: To instruktører fra DBU var tirsdag eftermiddag ledere af det omrejsende fodbold-, lege- og frugtland, også kaldet »Kom ud af PomFRITTEN«, som DBU tilbyder klubberne. Deltagerne var 300 børn fra Grønnevang SFO, der sammen med hjælpere fra KBK og SFO-pædagoger skulle guide de mange børn - delt i to hold - gennem oplevelserne.

»Kom ud af PomFRITTEN« bestod af en mission, som Agent Super Sund skulle hjælpe børnene igennem, mens de små poder rundt på de ti poster også fik hjælp og vejledning af pædagoger og KBK's hjælpere. Undervejs skulle børnene redde frugter og grønsager fra den farlige Grev Mug, som kom og drillede børnene undervejs.

Det tog nu lidt tid, før aktiviteterne for første hold med start klokken 13 for alvor kom i gang. Mange børn kom dryssende, så derfor var det populært at skyde til måls med en kæmpe bold, mens man blev heppet på af kammeraterne, der efterhånden samledes langs siderne i en oppustelig bane.

- Sæt jer ned, og alle sidder stille og lytter til, hvad jeg siger, instruerede DBU-konsulenten Super Sund, der også præsenterede sig som Eva.

Og hun fik faktisk ved hjælp af hjælperne styr på de mange børn og delt dem i grupper, så de kunne gå i gang med opgaverne i frugt- og grønsagsland, hvor der skulle være fart på. Og så blev de mange børn sendt ud til de ti poster, hvor en af dem havde KBK's fodboldformand Laust Andrés som hjælper.

- Det handler om, at børn skal opleve, at motion kan være sjovt. Målet er naturligvis også, at vi får flere medlemmer i fodboldklubben, men det vigtigste er, at de får lyst til at dyrke motion, siger Laust Andrés.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?