8. august 2020
24052014 Gribskov, BioBlitz, Forskningsprojekt
gallery icon

Se billedserie

24052014 Gribskov, BioBlitz, Forskningsprojekt
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturen kom under lup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturen kom under lup
Gribskov - 26. maj 2014 kl. 12:28
Af Kasper D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fagfolk og eksperter i alt fra mos til sommerfugle og svampe var i weekenden samlet i Gribskov for kortlægge skovens biodiversitet.

- Vi har fundet 790 arter i løbet af dagen. Af de største grupper var der 116 fugle arter, 164 insekter og 362 planter. Det er vi meget tilfredse med, siger Ida Dahl-Nielsen, biolog i Naturstyrelsen, til Frederiksborg Amts Avis.

Optællingen er en del af Naturstyrelsen og København Universitets projekt »bioblitz«, hvor fem naturområder i Gribskov og Hillerød i løbet af 24 timer kom under eksperternes lup, mens dyr, planter og insekter blev talt sammen og bogført.

Op imod 60 naturfolk varmødt op fra dagens start for at finkæmme skoven. De havde ikke kun taget luppen, men også de realistiske briller på.

- Det giver et øjebliksbillede og et indicium af tilstanden lige nu, siger Ida Dahl-Nielsen og får opbakning fra en kollega.

- Vi kan jo ikke tælle alt i skoven. Det kommer an på vejret, hvad tid på året det er, hvem man er, hvor man går hen i skoven og meget andet. Eksempelvis er der ingen sol i dag, så vi ser nok ingen sommerfugle.

- Men man ser meget, når man kommer ned i detaljen, og projektet er også vigtigt for at skabe opmærksomhed om den i dagligdagen lidt oversete natur, siger Jens Bjerregaard Kristensen, skovrider i Naturstyrelsen til Frederiksborg Amts Avis.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?