3. april 2020
Skibstrup Affaldscenter er i dag selvforsynende med strøm.
Skibstrup Affaldscenter er i dag selvforsynende med strøm.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overskud på 7,3 mio. kr. i Forsyning Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overskud på 7,3 mio. kr. i Forsyning Helsingør
Opdateret 20. maj 2014 kl. 08:54
Helsingør - 19. maj 2014 kl. 20:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forsyning Helsingør er kommet godt ud af 2013 både økonomisk og i forhold til forsyningssikkerheden. Det fremgår af selskabets årsrapport, som netop er offentliggjort.

- Årets resultat for koncernen på 7,3 mio. kr. efter skat er tilfredsstillende. Forsyning Helsingør har haft høj forsyningssikkerhed og skabt flotte resultater på miljøfronten - blandt andet er Forsyning Helsingør blevet selvforsynende med strøm på Skibstrup Affaldscenter, fortæller bestyrelsesformanden for Forsyning Helsingør Per Tærsbøl.

Adm. direktør i Forsyning Helsingør, Jacob Brønnum, er også godt tilfreds med årets resultat.

- I 2013 har vi løbende arbejdet på at skabe et solidt strategisk og driftsmæssigt fundament for forsyningsydelserne i Helsingør Kommune. For eksempel har vi fået godkendt vores nye vandstrategi, som sætter helt nye standarder for behandlingen og sikringen af drikkevandet i kommunen. Derudover har vi arbejdet hårdt på at forberede et beslutningsgrundlag for vores bestyrelse og ejere i forhold til at forny Helsingør Kraftvarmeværk og samle vores aktiviteter i et fælles driftscenter, siger Jacob Brønnum.

Selskabets omsætning i 2013 blev på 523 mio. kr. mod en omsætning på 591 mio. kr. i 2012. Egenkapitalen er på niveau med 2012 og er i 2013 på 2,4 mia. kr. Resultatet for 2013 blev et overskud på 7,3 mio. kr. efter skat. Koncernens samlede værdi udgør godt 3 mia. kr. og er vokset med godt 50 mio. kr. i forhold til 2012.

Når omsætningen er faldet skyldes det, at elhandelsforretningen er fusioneret med Scanenergi og generelt lavere priser på el. Endvidere er et par enkelte meget store el-kunder lukket - heriblandt Helsingør Hospital.

arrow Læs også: Ja til nyt forsyningscenter til mere end 600 mio. kr.
Mere selvbetjening

Forsyning Helsingør har i 2013 haft særlig fokus på at øge udvalget af selvbetjeningsløsninger både på computeren derhjemme, men også via smartphones når man er på farten. Langt de fleste af Forsyning Helsingørs kunder foretrækker at betjene sig selv online uafhængigt af Forsyning Helsingørs åbningstider.

- Vi har et stort fokus på at holde priserne i ro - og gerne sænke dem hvis det overhovedet er muligt. Derfor er det glædeligt, at vi siden 2012 har kunnet holde priserne i ro.

1. pct. er den samlede regning for en gennemsnitlig husstand i parcelhus steget gennem de sidste tre år - og indregner man den almindelige prisudvikling samt stigende

afgifter og skatter til staten, så er det faktisk blevet billigere at være kunde i Forsyning Helsingør, forklarer salgs- og markedschef i Forsyning Helsingør, Kim Asker Larsen.

arrow Stabil økonomi i Forsyning Helsingør
10. juni 2015 kl. 05:02 Opdateret: kl. 08:52
arrow Stor besparelse på vej til fjernvarmekunder
27. april 2015 kl. 11:37 Opdateret: kl. 15:44
arrow Udgifter til kloakering er mere end fordoblet
18. april 2015 kl. 08:01 Opdateret: kl. 08:01