6. marts 2021
Casper Stenderup Korch (forrest) er ofte med blandt de første efter svømmeturen. Men der er fortsat noget vej frem til de bedste på OL-distancen.
Casper Stenderup Korch (forrest) er ofte med blandt de første efter svømmeturen. Men der er fortsat noget vej frem til de bedste på OL-distancen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lynge-dreng på lang OL-rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lynge-dreng på lang OL-rejse
Opdateret 14. maj 2014 kl. 13:56
Sport - 13. maj 2014 kl. 18:45
Af Mikkel Kjølby

Det kræver sin mand at nå toppen som triatlet. Casper Stenderup Korch fra Lynge har kvaliteterne til at gøre det. Målet er deltagelse i de næste to olympiske lege. I første omgang for at lære, men på lang sigt for at gøre sig gældende i medaljekampen.

- Vi har en målsætning om, at udviklingslandsholdet skal kvalificere en eller flere atleter til OL i 2016, i den forbindelse ligger Casper godt til. Men der er yderligere en målsætning om at ikke bare at være med, men at gøre sig gældende i top-10. Det kan først ske i 2020, forklarer sportschef Morten Fenger.

Dansk Triatlon Forbund har haft svært ved at fastholde de bedste triatleter på den olympiske distance. Indtjeningsmulighederne er bedre på de længere distancer. I denne omgang har man tænkt kreativt og oprettet Tri Team SDU i samarbejde med Syddansk Universitet i Odense.

Her har otte triatleter fundet ind i en hverdag med to trænere ved siden af studierne.

- Efter opstarten af Tri Team SDU er mit niveau kun steget, og jeg ser den stærke træningsgruppe som en vigtig aktør i de næste år frem mod OL i Rio og Tokyo. Tilbage i marts kunne de første frugter af Tri Team SDU-projektet høstes med en sjetteplads i Egypten - hvor nogle af de etablerede triatlonstjerner blev besejret, fortæller Casper Stenderup Korch, som med sine 20 år har fremtiden foran sig.

- Det er bestemt ikke umuligt for mig at blive kvalificeret til OL 2016. Sammen med landstræneren har jeg lagt en plan for, hvordan jeg bedst muligt fortsætter den gode udvikling uden at rende ind i skader og andre bump på vejen, siger Casper Stenderup Korch.

Vejen frem til de bedste går over tekniske forbedringer.

- For at kunne være med helt fremme, er det vigtigt jeg forbedrer mine åbenvandsfærdigheder, så jeg altid vil ligge blandt de forreste i feltet og dermed snige mig uden om slåskampene i midten af feltet på svømningen. Både på løb og cykling mangler jeg lidt tekniske færdigheder for ikke at skulle bruge unødvendig energi for at holde farten oppe. Her ser jeg særligt løb som min svaghed, forklarer den unge mand fra Lynge.

OL-kvalifikationen er særdeles lang og indviklet med flere forskellige ranglister og kvalifikationsmuligheder. Den løber fra maj 2014 til maj 2016. I sidste ende kommer 75 atleter til start i mændenes løb.

Casper Stenderup Korchs vej til OL går over deltagelse i sæsonens World Cups, men der er også andre mål.

- I august skal jeg til Canada til U23 VM, hvor jeg sigter efter en plads blandt de 12 bedste på trods af, at 2014 er mit første år som U23. Hvis der bliver tid til det vil jeg også gerne deltage i de danske mesterskaber bestående af seks afdelinger hvoraf de fire bedste tæller. Der vil jeg gå efter guldet, lyder det fra Casper Stenderup Korch, som til daglig repræsenterer triatlonklubben Ganløse Bulls.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?