18. juli 2019
Et nyt partnerskab skal arbejde for at skabe flere job til handicappede. Modelfoto: Shutterstock
Et nyt partnerskab skal arbejde for at skabe flere job til handicappede. Modelfoto: Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Partnerskab skal skaffe job til handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partnerskab skal skaffe job til handicappede

Ny aftale. Sammen med tre socialøkonomiske virksomheder og handicap-organisationerne skal Høje-Taastrup arbejde på at skabe flere job til handicappede.

Lokalavisen Taastrup - 06. maj 2014 kl. 13:30
Af Pernille Rohdepernille.Rohde@Sn.Dk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høje-Taastrup: Et enigt byråd har vedtaget, at Høje-Taastrup kommune i et partnerskab med Telehandelshuset, Grennessminde, og Danske Handicaporganisationer skal arbejde for, at der oprettes et antal nye jobs i private og offentlige virksomheder i Høje-Taastrup Kommune, der kan besættes med personer med handicaps. Samtidig vil Partnerskabet arbejde for, at eksisterende stillinger i endnu højere grad bliver tilgængelige for personer med handicaps.

Høje-Taastrup Kommunes rolle bliver blandt andet at arbejde for at skabe de bedste forhold for erhvervslivet.

Målsætningen for partnerskabet er, at der skal oprettes et antal nye job i private og offentlige virksomheder i Høje-Taastrup Kommune, der kan besættes med personer med handicaps. Samtidig vil partnerskabet arbejde for, at eksisterende stillinger i endnu højere grad bliver tilgængelige for personer med handicaps.

Målgruppen af ledige, der vil være i betragtning til de nye jobs, kan således have forskellige handicaps, hvor nogle vil være uden betydning for den lediges arbejdsevne.

Målgruppen kan også være ledige, hvor handicappet påvirker arbejdsevnen i et omfang, hvor borgeren er blevet berettiget til et fleksjob, der ligeledes kan kombineres med handicapkompenserende tiltag.

Endelig forventes målgruppen at rumme førtidspensionister, hvor handicappet har medført, at borgeren har en væsentlig og varigt nedsat arbejdsevne, hvor en kombination af en beskæftigelsesfremmende indsats, eventuelt kombineret med handicapkompenserende tiltag og støtte kontaktpersonordninger efter serviceloven, kan bringe borgeren på arbejdsmarkedet i et løntilskudsjob.

Et enigt byråd stemte for

Et enigt byråd stemte for partnerskabet, da det var på dagsordenen 22. april.

Thomas Bak (S) mener at partnerskabet ligger i forlængelse af et forslag, som Socialdemokraterne stillede sidste år.

»Forslaget handlede om at lave en strategi til fremme af socialøkonomiske virksomheder, og jeg kan se nogle spændende perspektiver i vores partnerskab,« siger han og roser Telehandleshuset, Grennessminde og Danske Handicaporganisationer for at gå med i partnerskabet.

Borgmester Michael Ziegler kalder partnerskabet for 'en succeshistorie'.

»For at skabe flere arbejdspladser til mennesker med handicap, er det nødvendigt at arbejde lidt strategisk. Målet er at få skabe arbejdspladser både i private og offentlige virksomheder.«

Endnu er det ikke opgjort, præcis hvad partnerskabet vilkoste kommunen, men en businesscase viser, at investeringen med stor sandsynlighed vil kunne tjenes hjem igen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk