6. marts 2021
Michael Hemming Nielsen fra Enhedslisten var den sidste af de utilfredse byrådsmedlemmer, som udvandrede i protest mod Kim Valentin.
Michael Hemming Nielsen fra Enhedslisten var den sidste af de utilfredse byrådsmedlemmer, som udvandrede i protest mod Kim Valentin.
Foto: Karl Erik Frederiksen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsøg på forsoning i Gribskov byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøg på forsoning i Gribskov byråd
Gribskov - 03. maj 2014 kl. 15:39
Af Karl Erik Frederiksen

Gribskov: Borgmester Kim Valentin (V) er indstillet på, at give de enkelte medlemmer af Gribskov byråd bedre muligheder for at tale ud end de har haft ved de første møder efter, at han blev borgmester ved årsskiftet. Til gengæld må alle i byrådssalen respektere, at der en styrelsesvedtægt og en forretningsorden, som gør det muligt for en borgmester at tage ordet fra byrådsmedlemmerne, hvis de ikke følger forretningsordenen.

Det siger Kim Valentin til Frederiksborg Amts Avis efter, at han har holdt et forsoningsmøde med gruppeformændene for de politiske partier i byrådssalen, det vil sige Morten Jørgensen fra Nyt Gribskov, Bo Jul Nielsen fra Socialdemokraterne, Michael Hemming Nielsen fra Enhedslisten, Jonna Præst fra Dansk Folkeparti og Birgit Roswall fra Venstre. Jan Ferdinandsen fra Det Konservative Folkeparti havde meldt afbud på grund af arbejdsopgaver.

Det var Kim Valentin, der havde inviteret til mødet for at få gennemdrøftet den parlamentariske situation i byrådet efter en episode, hvor 11 og af byrådets 23 medlemmer udvandrede fra et åbent byrådsmøde i protest mod, at Kim Valentin afbrød dem eller tog ordet fra dem, fordi de efter hans mening ikke overholdt byrådets forretningsorden.

- Der er nu enighed om, at jeg som mødeleder har muligheden for at afbryde en taler i visse situationer, men det er ikke en mulighed, jeg ønsker at benytte. Derfor er jeg meget indstillet på, at give mere tid til medlemmerne, så de kan tale ud, siger Kim Valentin til Frederiksborg Amts Avis.

Resultatet af forsoningsmødet udlægges på denne måde af Morten Ulrik Jørgensen, Nyt Gribskov:

- Kim Valentin bliver ved med at fremføre sin ret til at kunne afbryde en taler. Der er ingen tvivl om, at han har denne ret, men den kan næsten sammenlignes med en fodbolddommers ret til at bruge fløjten. Hvis han fløjter for alle de forseelser, han ser på banen, kan han fløjte en kamp ihjel, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?