23. februar 2020
Kim Dawartz fra Næstved Kommune fortalte om visionen for Det Nye Holmegaard, som er ret ambitiøs; nemlig at genindføre kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur.
gallery icon

Se billedserie

Kim Dawartz fra Næstved Kommune fortalte om visionen for Det Nye Holmegaard, som er ret ambitiøs; nemlig at genindføre kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det Nye Holmegaard med nye idéer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Nye Holmegaard med nye idéer
Opdateret 04. maj 2014 kl. 23:00
Næstved - 02. maj 2014 kl. 06:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fensmark: Hvad prisen på bygningerne bliver er hemmelig, men ellers er der budgetteret med anlægsudgifter for 78 millioner kroner til Det Nye Holmegaard, hvor fonde meget gerne skal bidrage med 100 millioner kroner til at få stablet det nye museum, eksperimentarium og uddannelsessted med mere på benene.

Torsdag aften var godt 20 deltagere mødt frem i Skovriddersalen på Holmegaard Gods for at høre nærmere om Museum Sydøstdanmark og Næstved Kommunes fælles planer for Holmegaard Glasværk, skriver Sjællandske.

Prøvesamlingen bestående af omkring 35.000 glasgenstande skabt på Holmegaard Glasværk og tilknyttede glasværker gennem tiden er udgangspunktet for stedet, der vil beskæftige sig med uddannelse, oplevelse og erhverv.

Her skal fortælles om kunsthåndværk først og fremmest fra Næstved, om industrialiseringen i Danmark med glasværket som eksemplet, om mosen, om skabelsen af kunsthåndværk, fornemmelsen for materialet med mere. Det hele bliver fortalt med både brug af det nyeste nye som Googlebriller, så man for eksempel virtuelt kan bevæge sig rundt i Holmegaards Mose for 10.000 år siden, men også via arbejdende kunstnere, de gamle glas og meget andet kunsthåndværk.

Næste step er i løbet af maj at få lavet prospektet færdigt og sendt af sted til de forskellige fonde. Det Nye Holmegaard skulle gerne stå klar om halvandet år.

Læs mere i Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk