8. august 2020
Dronningen viste, at hun stadig kan tage godt fat om en spade, der der skulle tages spadestik ved Sino-Danish University Center.
gallery icon

Se billedserie

Dronningen viste, at hun stadig kan tage godt fat om en spade, der der skulle tages spadestik ved Sino-Danish University Center.
Foto: Keld Navntoft/Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronningen på gravearbejde i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningen på gravearbejde i Kina
Opdateret 28. april 2014 kl. 10:10
Danmark - 27. april 2014 kl. 09:15
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regentparrets travle program under besøget i Kina fortsatte lørdag, hvor parret fra morgenstunden splittede op.

Dronningen besøgte Novo Nordisks Forsknings- og Udviklingscenter, hvor hun fik en rundvisning.

Derefter fortsatte hun til de verdensberømte Minggrave i Beijing, som for den arkæologi-interesserede dronning nok var dagens mest spændende punkt. Med sig havde dronningen den danske udenrigsminister Martin Lidegaard samt den danske handels- og udviklingsminister Mogens Jensen. Dronningen blev vist rundt i anlægget og så en udstilling om jade.

Ved middagstid til turen videre til Sino-Danish University Center, hvor dronningen skulle holde tale samt tage det første spadestik. Dronningen greb resolut den gyldne spade og tog tre store spadestik i jorden, inden hun satte spaden tilbage i jorden og tilfreds så på sit arbejde.

Imens var prins Henrik på besøg hos Novozymes Forsknings- og Udviklingscenter, og herefter indviede hun lokaler til Arla Foods på Arla Milk Center. Endelig besøgte han Kopenhagen Fur Studio på Tsinghua Universitetet.

Ved 14-tiden mødtes dronningen og prins Henrik og tog højhastighedstoget til Nanjing, hvor parret havde et kort møde med partisekretæren i Jiangsu-Provinsen Lou Shijoun, inden de deltog i en banket afholdt af partisekretæren med deltagelse af kinesiske og danske erhvervsfolk.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?