11. maj 2021
- Det handler ikke om enten eller. Nogle gange skal der bare justeres små ting. Medicin kan have bivirkninger, og det har kosten ikke. Men måske er det mindre bekvemt, siger Maria Felding.
gallery icon

Se billedserie

- Det handler ikke om enten eller. Nogle gange skal der bare justeres små ting. Medicin kan have bivirkninger, og det har kosten ikke. Men måske er det mindre bekvemt, siger Maria Felding.
Foto: Julie Grothen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kosten er Marias brændstof

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kosten er Marias brændstof
Hørsholm - 28. april 2014 kl. 06:07
Af Julie Grothen

Rungsted: 27-årige Maria Felding er ud af en lægefamilie, men selv brænder hun for kosten. Hun har netop åbnet sin egen praksis på Rungsted Bytorv, hvor hun deler lokaler med sin egen mor.

Stolthed er der masser af i gynækolog Christine Feldings blik, når hun ser på sin nye kollega på klinikken på Rungsted Bytorv.

Men den 27-årige kliniske diætist, som har indtaget et af lokalerne, er heller ikke hvem som helst. Maria Felding er Christine Feldings datter, og de to deler nu praksis med to andre gynækologer. Men man skal ikke tro, at Maria Felding hænger i sin mors skørter, selvom hun på en måde er vendt hjem. Hun er vokset op her og gik på Rungsted Skole, og siden 2005 har hendes mor haft klinik på bytorvet.

- Selvfølgelig har jeg fået en tilgang til hospitalsvæsenet, men jeg var ikke sekund i tvivl, om at jeg ikke skulle være læge, siger Maria Felding, hvis far er overlæge på Rigshospitalet, mens mormor var børnelæge, og morfar var gynækolog.

- Jeg brænder for kost. Det er spændende, hvad kosten kan gøre både som forebyggelse og behandling. Folk tænker ofte, at de har behov for medicin, i stedet for at ændre på kosten. Det er svært at søge information, for det er jo en jungle, siger Maria Felding, som lægger vægt på, at hun som klinisk diætist skal have belæg for sine anbefalinger.

- Som diætist kan du ikke sige hvad som helst. Så mister vi autorisationen. Folk hører så meget, at de opgiver. Nogle har prøvet 10 kostplaner, før de kommer her. Det er synd, siger Maria Felding, som bruger meget tid på at snakke sig ind på sine patienter.

- Jeg kan godt lide at give en basisforståelse, samtidig med at jeg vejleder - så kan folk træffe et informeret valg i stedet for at de går ud og får et nyt råd i morgen af en ven, siger Maria Felding.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?