11. maj 2021
Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helveg mødte mur af DF-modstand i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helveg mødte mur af DF-modstand i Køge
Opdateret 25. april 2014 kl. 13:45
Køge - 24. april 2014 kl. 12:53
Af Trine Møller Pedersen

- Der er åbenlyst mange stemmer for mig at gafle i dag, så jeg er glad.

Med et lille grin og de ord startede den radikale spidskandidat til EU-parlamentet, Morten Helveg Petersen, aftenen på scenen til debatmøde i Teaterbygningen. Han måtte sande, at langt hovedparten af de 100-150 fremmødte deltagere tydeligt støttede Dansk Folkeparti.

Selvom Morten Helveg Petersen så aftenen som en mulighed for at vinde stemmer, blev det hurtigt tydeligt, at mange af de fremmødte betragtede aftenen som en mulighed for at gøre den radikale spidskandidat klogere.

Eksempelvist brugte John Petersen, efter et debat på scenen om, hvorvidt EU er demokratisk, sin spørgetid således:

- Morten, du har åbenlyst slet ikke forstået, hvordan EU-domstolen fungerer. Den fortolker ikke kun regler, men den laver dem selv. Det skete for eksempel i forhold til familiesammenføring, SU og børnechecken. Du kan da ikke mene, at sådan en domstol kan være demokratisk. Det sludder må du holde op med.

Men den radikale spidskandidat stod fast i modvinden og forklarede endnu en gang, hvorfor han ikke mener, EU har lige så voldsomme demokratiske problemer som modkandidaten Morten Messerschmidt, der kaldte EU direkte »antidemokratisk« flere gange.

- Domstolen er en instans, som fortolker love og regler og faktisk beskytter borgernes rettigheder. Hvis den ikke var der, ville det i praksis betyde, at EU skulle bestemme endnu mere ned i detaljen, og det tror jeg ikke I er interesserede i, og det er jeg heller ikke. Der er mange myter om, at EU er voldsomt udemokratisk, sagde Morten Helveg Petersen.

Læs mere om EU-debatmødet i DAGBLADET torsdag

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk