30. september 2020
Borgere med handicap, som bor på et bosted i Høje-Taastrup, skal fortsat have mulighed for at få ledsager med på udflugter og ferier, mener et enigt Socialudvalg i Høje-Taastrup Kommune.
Borgere med handicap, som bor på et bosted i Høje-Taastrup, skal fortsat have mulighed for at få ledsager med på udflugter og ferier, mener et enigt Socialudvalg i Høje-Taastrup Kommune.
Foto: Kristian Buchmann (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicappede kan fortsat få rejseledsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicappede kan fortsat få rejseledsager
Taastrup - 05. april 2014 kl. 06:04
Af Stina Felby Egerup

Høje-Taastrup: Det bliver fremover muligt for borgere i Høje-Taastrup med handicap at få en betalt ledsager med på ferie og op til 12 udflugter om året. I hvert fald hvis det står til Socialudvalget i Høje-Taastrup Kommune, som på sit seneste møde gik imod administrationens anbefalinger om det modsatte, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Hvis denne gruppe borgere skal have en værdig levevis, skal vi som kommune støtte alt det, vi kan. De har selvfølgelig også ret til at komme på ferie og udflugter, så det skal vi som kommune hjælpe dem med, siger Laurids Christensen (K), formand for Socialudvalget.

Sagen var på dagsordenen, fordi Kommunernes Landsforening (KL) i begyndelsen af året præciserede, at kommunerne ikke måtte yde hjælp til borgerne mod betaling - for eksempel når borgerne har brug for socialpædagogisk bistand i form af ledsagelse eller støtte under ferieophold og på udflugter.

Hidtil har praksis i Høje-Taastrup været, at kommunen har stillet medarbejdertimer til rådighed, mens borgerne har betalt for ledsagernes omkostninger til turene.

Og det skal altså fortsat gælde i fremtiden, selvom det kommer til at koste kommunen ekstra penge - helt præcist udregnet til en ekstraudgift på 816.489 kroner årligt.

Byrådet skal dog først godkende indstillingen på sit næste møde, før det er endeligt vedtaget.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag eller i e-paperen

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk