21. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF frygter gebyrskruen efter Dankort-salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF frygter gebyrskruen efter Dankort-salg

Dansk Folkeparti frygter "gebyrskruen" efter salget af Nets, der blandt andet udbyder dankortet.

Opdateret 24. marts 2014 kl. 09:39
Danmark - 24. marts 2014 kl. 09:36
Af Ritzau

Dansk Folkeparti havde gerne set, at staten havde været i stand til at beholde sine små ti procent af aktierne i Nets - der blandt andet udbyder dankortet og NemID.

Det siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby efter, at Nets nu er solgt til Advent International, ATP og Bain Capital for 17 milliarder kroner.

arrow Læs også: Salget af Nets: Ny ejers dobbeltrolle skal granskes

Nationalbanken havde en andel på 9,66 procent af aktierne i Nets, der dog i al væsentlighed var på en lang række bankers hænder.

- Jeg anerkender, at det er sket helt efter bogen, men jeg havde gerne set, at der var kommet en anen løsning på situationen, blandt andet at staten havde beholdt sin ejerandel på små ti procent, siger Hans Kristian Skibby.

- Jeg tror faktisk, at mange danskere og virksomheder gerne ville have haft en dansk statslig interesse i det her system. Det er en del af vores infrastruktur, og mange har sagt, at man har været glade for en statslig kobling, siger han.

Spørgsmål: Hvad frygter du, der vil ske?

- 17 milliarder er mange penge, og jeg er ikke i tvivl om, at pengene skal forrentes. Og når Bains går ind, så gør det det jo for at tjene nogle penge, siger han og fortsætter:

- Og der kan vi frygte, at gebyrskruen nogle steder vil få en relativt hurtig stigning, mens den andre steder kan komme om nogle år, siger han.

Spørgsmål: Så de tidligere ejer - bankerne - mener du ikke tænkte i gebyrer?

- De har heldigvis formået at tjene rigtig gode penge på den her virksomhed, og med et salg på 17 milliarder bliver der også et godt tilbageløb på det her, siger han.

arrow Rød tænketank: Pas på salg af infrastruktur
24. marts 2014 kl. 12:16 Opdateret: kl. 12:18
arrow Råd efter Nets-salg: Panik ikke over cpr-nummeret
24. marts 2014 kl. 12:04 Opdateret: kl. 09:54
arrow Bekymrede miner hos købmænd over Nets-salg
24. marts 2014 kl. 10:59 Opdateret: kl. 11:01
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?