21. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten: Nationalbanken skal købe aktierne i Nets

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten: Nationalbanken skal købe aktierne i Nets

Skandale at sælge Nets uden at have kontrol over datasikkerheden, mener Frank Aaen fra Enhedslisten.

Danmark - 24. marts 2014 kl. 09:21
Af Ritzau

Danskernes følsomme finansielle data i Nets kan ende i USA, og dankortet får en usikker fremtid med kapitalfonde som ejere. Derfor skal regeringen pålægge Nationalbanken, som ejer 10 procent af Nets, at købe resten af aktierne for godt 15 milliarder kroner.

arrow Læs også: Salget af Nets: Ny ejers dobbeltrolle skal granskes

Det siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen til, at Nets er solgt til ATP, Bain Capital og Advent International af selskabets aktionærer for 17 milliarder kroner.

- Nationalbanken skal overtage alle aktierne. Det vil være det mest trygge. Det vil blot være en investering, der giver et pænt afkast, som vi har set de senere år, siger Frank Aaen.

Spørgsmål: - Men Nationalbanken vil ikke overtage Nets?

- Selv om Nationalbanken er en uafhængig institution, så er den under politisk indflydelse. Så jeg er sikker på, at hvis regeringen giver et andet signal, vil Nationalbanken selvfølgelig gøre, som der bliver sagt, siger Frank Aaen.

Han påpeger, at Nationalbanken som aktionær har forkøbsret til at købe aktierne.

Folketinget behandler i denne uge Enhedslistens forslag, som udskyder salget af Nets. Samtidig vil partiet bringe sagen frem onsdag over for erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i Folketingets spørgetid.

- Det er en skandale, at man sælger Nets uden at have fuldstændig kontrol over datasikkerheden. Nets sælges til et amerikansk selskab, som er underlagt amerikansk lov. Vi er også betænkelige ved, at kapitalfonde overtager dankortet, siger Frank Aaen.

- Kapitalfonde tænker kun på én ting: Nemlig at tjene mest muligt.

Nets udbyder blandt andet dankortet, Betalingsservice, NemID og ejer sammen med PostDanmark også e-Boks. Myndighederne skal godkende Nets-salget, som ventes afsluttet i andet kvartal 2014.

arrow Rød tænketank: Pas på salg af infrastruktur
24. marts 2014 kl. 12:16 Opdateret: kl. 12:18
arrow Råd efter Nets-salg: Panik ikke over cpr-nummeret
24. marts 2014 kl. 12:04 Opdateret: kl. 09:54
arrow Bekymrede miner hos købmænd over Nets-salg
24. marts 2014 kl. 10:59 Opdateret: kl. 11:01
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?