21. april 2021
Ordet stress bliver ofte brugt i daglig tale, men ifølge Henriette Høeg, der har åbnet Coachingzonen i Hillerød, skal man bruge ordet med omhu. Der er stor forskel på stress og travlhed.
Ordet stress bliver ofte brugt i daglig tale, men ifølge Henriette Høeg, der har åbnet Coachingzonen i Hillerød, skal man bruge ordet med omhu. Der er stor forskel på stress og travlhed.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyt til kroppen og undgå stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyt til kroppen og undgå stress
Opdateret 14. marts 2014 kl. 23:46
Hillerød - 12. marts 2014 kl. 06:00
Af Af Kevin Ahrens Nielsen

Hillerød: Over 400.000 danskere har symptomer på stress hver dag og ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO, bliver stress i 2020 en af de væsentligste kilder til sygdom. Men stress kan afhjælpes og endnu bedre forebygges.

Henriette Høeg har åbnet Coachingzonen i Hillerød, der har specialiseret sig i at afhjælpe stress, men hun vil hellere forebygge det, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Dybest set handler stress om, at krav og udfordringer overstiger vores overskud og ressourcer. Det handler om at lytte til kroppen, og hvad den fortæller os, siger Henriette Høeg.

Henriette Høeg har arbejdet som stresscoach og konsulent siden 2006 og åbnede i februar i år Coachingzonen i Hillerød. Her hjælper hun sine kunder med at stoppe stress og med at trives igen. Stress kan ramme alle og have stor indflydelse på ens liv.

- Fra at veksle mellem kroppens aktivitetssystem og kroppens hvilesystem, så er man hele tiden klar til kamp eller flugt, når man er stresset. Når stresshormonerne er i spil, er det unaturligt at slappe af og tanke op. Det var selvfølgelig gunstigt for det jagende hulemenneske, der skulle klare sig mod faretruende dyr. I dag kan alene tanken om mange arbejdsopgaver, huslige pligter, risiko for afskedigelse eller lignende aktivere det samme alarmberedskab, hvilket dræner energikontoen, hvis det står på over længere tid, forklarer Henriette Høeg.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?