25. maj 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De blå kedeldragter er skiftet med hvide sejlersko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De blå kedeldragter er skiftet med hvide sejlersko
Halsnæs - 10. marts 2014 kl. 11:09
Af Kasper D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundested: Hundested Havn har gennemgået en stor kulturel forvandling. Fiskerne er blevet færre, turisterne og galleriejerne flere.

- I sommerperioden er de blå kedeldragter er skiftet ud med designertøj, og cyklerne er skiftet ud med smarte biler, siger havnefoged i Hundested Havn Søren Brink til Frederiksborg Amts Avis og tegner et meget konkret billede af den kulturelle udvikling Hundested Havn har gennemgået og stadig gennemgår.

I dag er havnen en flerfacetteret mosaik. Der er restauranter, gallerier og oplevelsesaktiviteter. Besøgende kan høre musik på Watermusic-scenen, klappe-en fisk på platformen og se udstillinger om dyreliv og havnens opstart. Sideløbende tøffer færgerne ud over Isefjorden, stadig større skibe anløber i Industrihavnen og et par håndfulde tilbageværende fiskere passer deres net.

- Vi ville ikke kunne overleve kun på industri. Eller kun på lysthavn. Vi står stærkest på fire ben. Lyst-, industri, færge- og fiskerihavn.

- Mange sagde for 10 år siden »Umuligt!« til vores planer. Men havnen kan indeholde flere kulturer, fordi vi er lykkedes med at forklare de forskellige interessenter, at er der ikke respekt for hinanden, så er det fælles projekt dødsdømt, siger Søren Brink.

Det er under to uger siden, at Hundested Havn fik prisen som Årets Havn 2013 af Sammenslutningen af Danske Tursejlere med knap 10.000 medlemmer. Prisen blev blandt andet uddelt på grund af havnens alsidighed. Hos Hundested Havn er man da også godt klar over over, at fiskerne er vigtige.

- Vi støtter op om fiskeriet, selvom nogle fiskere måske føler det anderledes. Men vi forsøger at give dem gode faciliteter og de mest optimale forhold. Vi vil gerne bevare fiskerne.

- Men den oprindelige havnekultur er under pres. Fiskeri, bådværft og manden i den blå kedeldragt på sin Puch Maxi er der stadig. Men de er mere presset. Lige nu har vi Klap-en-fisk platformen, men måske bliver turistattraktionen i stedet Klap-en-fisker. Hvis du kan nå det, inden de forsvinder, siger havnefoged Søren Brink.

Læs mere om i Frederiksborg Amts Avis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede