30. september 2020
Den kommende jernbane mellem København og Ringsted er markeret med rødt og skal krydse motorvejen med en bro sydøst for Taastrup.
Den kommende jernbane mellem København og Ringsted er markeret med rødt og skal krydse motorvejen med en bro sydøst for Taastrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støjskærme og støjvold på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støjskærme og støjvold på vej
Taastrup - 06. marts 2014 kl. 11:54
Af Stina Felby Egerup

Høje-Taastrup: Der skal både etableres støjskærme og en støjvold i Taastrup for at dæmme op for støjen fra motorvejen og den kommende jernbane, skriver DAGBLADET Roskilde.

Når den kommende jernbane mellem København og Ringsted engang kommer på skinner, så kommer ruten til at gå tæt forbi Taastrup, nemlig ved Holbækmotorvejen i den østlige ende af kommunen. De hurtige tog vil unægtelig bidrage med øget støj, og det skal der gøres noget ved, mener byrådet.

Derfor har politikerne på det seneste byrådsmøde afsat en million kroner til etablering af en støjvold langs Holbækmotorvejen på strækningen mellem jernbanen og kommunegrænsen til Ishøj.

- Vi er alle enige om, at det skal prioriteres, når nu den kommende jernbane også kommer til at bidrage med støj i det område, siger Laurids Christensen (K), medlem af Teknisk Udvalg.

Boligerne i Taastrup langs motorvejen på strækningen mellem jernbanen og kommunegrænsen er påvirket af trafikstøj fra Holbækmotorvejen. Beregninger viser, at 944 boliger og 2.272 beboere i dag er påvirket af trafikstøj over den vejledende grænse på 58 dB, skriver DAGBLADET Roskilde.

Høje-Taastrup Kommune er dog ikke de eneste, der gør noget ved problemet, for Vejdirektoratet har allerede i deres »Støjhandlingsplan for statens veje 2013-2018« planlagt at etablere støjskærme ud for boligområderne Havetoften, Rødhøjgårdsvej og Østerholmen, som er de østligste boligområder i Taastrup.

Administrationen tilretter kommunens trafikstøjhandlingsplan i forhold til Vejdirektoratets støjhandlingsplan, og kommunens indsats begrænses derfor til at etablere en støjvold langs motorvejen ved Sydskellet.

Kombineret med Vejdirektoratets støjskærm vil støjvolden nedbringe antallet af støjbelastede boliger væsentligt. Ud over at reducere motorvejsstøjen vil volden skærme for den planlagte København-Ringsted jernbane, som via en bro skal krydse motorvejen syd for Røjlegrøften, lyder vurderingen fra administrationen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag eller i e-paperen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk