17. november 2019
Der er blevet sat tre antenner op på mølle nummer seks, som snart giver Asnæs-borgerne både internet og mobiltelefoni. Billedet her er taget via en fotodrone.
gallery icon

Se billedserie

Der er blevet sat tre antenner op på mølle nummer seks, som snart giver Asnæs-borgerne både internet og mobiltelefoni. Billedet her er taget via en fotodrone.
Foto: Christian Lerche-Lerchenborg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu får Asnæs snart hurtigt internet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu får Asnæs snart hurtigt internet
Kalundborg - 13. februar 2014 kl. 10:00
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

asnæs: For de erhvervsdrivende på Asnæs har det i mange år været et stort problem med langsomt internet, og det har været umuligt at få de store teleselskaber og politikere til at gøre noget ved problemet.

Men for nylig kunne Jes Jessen, virksomhedsrådgiver, Eirik Vinsand fra slagterivirksomheden Minelund og godsejer Christian Lerche-Lerchenborg se til, mens teknikere installerede antenner i 65 meters højde på en af de seks vindmøller.

Der skulle sættes tre antenner op i alt på vindmølle seks, som står tættest på Asnæs Forskov på Christian Lerche-Lerchenborgs marker.

Ifølge Jes Jessen havde man henvendt sig til tre teleselskaber om muligheden for at få etableret mobilt bredbånd, og kun et selskab vendte tilbage på henvendelsen, og det var teleselskabet 3, som man ugen efter havde et møde med på Mineslunds kontor.

- Teleselskabet 3 synes, at det var et rigtigt godt projekt, fortæller Jes Jessen.

Omkring 80 husstande har hver betalt 3000 kroner for etableringen af de nye antenner. Derudover har man modtaget omkring 250.000 kroner i LAG-midler til projektet, som generelt skal være med til at udvikle området.

Ifølge David Elsass, direktør for privatmarkedet i teleselskabet 3, skal der generelt bruges mellem en halv til en hel million kroner på at etablere en mast.

- For os var det nemt at sige ja, fordi borgerne på Asnæs allerede havde klaret en masse af myndighedsarbejdet med placering, godkendelse og fiberforbindelse. Så det gav forretningsmæssigt god mening, siger David Elsass.

Han har stor ros til de tre internetforkæmpere fra Asnæs.

- Hele deres engagement var bare så enestående, siger han.

Fredag den 28. bliver der holdt et åbningsarrangement i riddersalen på Lerchenborg, hvor teleselskabet 3 vil fortælle om, hvad det kan tilbyde i forhold til mobiltelefoni og netværk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk