25. oktober 2021
Landsledelsesmedlem i SF Flemming Stenild levner ikke den ny formandskandidat mange chancer.
Landsledelsesmedlem i SF Flemming Stenild levner ikke den ny formandskandidat mange chancer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandske SF'ere er mest til Dyhr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandske SF'ere er mest til Dyhr
Opdateret 12. februar 2014 kl. 07:42
Sjælland - 12. februar 2014 kl. 07:27
Af Tine Fasmer

Mandag fik Pia Olsen Dyhr en udfordrer til formandsposten i SF. Men Peter Andersen fra Vejle er ganske ukendt og formentlig uden chancer, lyder det fra SF-formand i Region Sjælland og landsledelsesmedlem.

- Næh, ham har jeg aldrig hørt om. Det var ikke lige forudset, for vi samler os jo stort alle om Pia Olsen Dyhr, siger Flemming Stenild, tidligere regionsrådsmedlem og medlem af SF's landsledelse.

Heller ikke Jørgen Baadsgaard, regionsformand for SF, har noget som helst kendskab til den 24-årige lærerstuderende.

- Jeg tror ikke, han har mange chancer, og han er jo lidt sent ude, for han skal nå og samle 100 underskrifter, siger Jørgen Baadsgaard.

De 100 anbefalinger fra SF-medlemmer skal i hus senest torsdag i denne uge, før den ny formandskandidat reelt er i spil til partiets ekstraordinære landsmøde 1. og 2. marts.

Baadsgaard, Stenild og en lang række andre SF'ere fra Region Sjælland mente modsat Pia Olsen Dyhr og de øvrige SF-ministre, at SF måtte trække en streg i sandet ved regeringens salg af en aktieandel i Dong Energy til amerikanske Goldman Sachs.

Pia kan samle

Men Pia Olsen Dyhr er alligevel den bedste egnede til at samle partiet efter afskeden med Annette Vilhelmsen og regeringsmagten.

- Hun har den brede erfaring både i og uden for partiet, og hun har vist , at hun egner sig til både forlig og forhandling. Pia Olsen Dyhr står for en klar SF-holdning: Det røde er meningsløst uden det grønne, at det ikke nytter noget med social retfærdighed uden miljøhensyn, og at miljøet også er en sag for menigmand, siger Flemming Stenild.

Jørgen Baadsgaard har kendt Pia Olsen Dyhr i mange år.

- Lige fra hun var en ung SFU'er. Hun har bred erfaring, og hun var en god, stabil og driftsikker minister, fremhæver Baadsgaard.

Uden lokal støtte

Peter Andersen er tidligere formand for SF Ungdom i Vejle og har været medlem af partiet siden 2005. Han lover en mere rød politik end Pia Olsen Dyhr og nævner fx i Politiken indførelse af millionærskat.

Men skudsmålet fra hans lokale næstformand er bestemt ikke overvældende.

Til Jyllands-Posten udtaler næstformand i SF Vejle, Bo Jensen:

»Han har været med til at arrangere en julefrokost, og det er meget fint, men det her er jo noget helt andet.«

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?