23. september 2018
Otto Jensen fortæller om sine planer for at gøre Roskilde Ring levende. Det skete ved en præsentation på Hotel Scandic, hvor folk fra motorsportsverdenen og race-veteraner med tilknytning til banen var mødt op.
gallery icon

Se billedserie

Otto Jensen fortæller om sine planer for at gøre Roskilde Ring levende. Det skete ved en præsentation på Hotel Scandic, hvor folk fra motorsportsverdenen og race-veteraner med tilknytning til banen var mødt op.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk motorbane bliver vakt til live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk motorbane bliver vakt til live
Opdateret 07. februar 2014 kl. 14:27
Roskilde - 06. februar 2014 kl. 15:24
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde: Længe inden Kevin Magnussen var Roskilde helt fremme på motorsportsfronten. Det var dengang, Roskilde Ring havde sin storhedstid i årene 1955-1968.

Den stolte historie med blandt andet formel 1-løb og horder af tilskuere, bliver nu forsøgt vakt til live for besøgende i parken. Og naboerne skal ikke være bekymrede.

- Vi kan love, at den bane, vi vil lave, bliver helt støjfri, for den bliver digital, siger Otto Jensen, der sammen med historiker Christian Møller Jensen står bag planerne om at fortælle Roskilde Rings historie på en ny og levende måde.

Han vil gøre Roskilde Ring levende som motorbane ved hjælp af de såkaldte QR-koder og intelligent lys.

Rundt på den originale bane skal der står natursten med QR-koder, som beskueren kan scanne og få historien om netop det sted på banen fortalt gennem video, billeder og ord på sin smartphone.

Det andet element er at lægge LED-lys ned, hvor Pirellisvinget lå på banen. Når publikum går ind i en interaktive zone, bliver lyset aktiveret. Det skal illudere bilernes lygter, der kommer mod tilskueren, men skifter efter svinget til røde baglygter og fortsætter ned ad langstrækningen.

Håbet er, at det står klar 5. juni 2015, hvor banen ville have 60 års jubilæum.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk