25. oktober 2021
Det bliver gratis for voksne at komme på Trelleborg, dog undtagen i forbindelse med særlige arrangementer som vikingemarkedet med de indlagte vikinge-slag.
Det bliver gratis for voksne at komme på Trelleborg, dog undtagen i forbindelse med særlige arrangementer som vikingemarkedet med de indlagte vikinge-slag.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det bliver gratis at komme på vikingeborgen Trelleborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver gratis at komme på vikingeborgen Trelleborg
Opdateret 07. februar 2014 kl. 14:27
Slagelse - 05. februar 2014 kl. 06:10
Af Arne Svendsen

Slagelse: Fra årsskiftet blev Museet ved Trelleborg en del af Nationalmuseet, og det vil give planerne om at udvide og udvikle formidlingen af Danmarks bedst bevarede vikingeborg et løft. Samtidig sker der en ændring, som vil kunne mærkes på pengepungen hos de besøgende. Det bliver nemlig gratis at besøge vikingeborgen, når den åbner 1. april efter vinterpausen.

Hidtil har det været gratis for børn at komme ind, mens voksne har betalt 75 kroner. Overinspektør på Trelleborg Anne-Christine Larsen er begejstret for de nye tider, som er et resultat af den samarbejdsaftale, Slagelse Kommune og Nationalmuseet indgik sidste sommer.

Den indebærer, at Nationalmuseet varetager driften af Museet ved Trelleborg, mens Slagelse Kommune sørger for finansieringen. Selve Trelleborg og omkringliggende terræn har Nationalmuseet ejet siden 1930'erne.

- De besøgende vil nyde godt af, at Museet ved Trelleborg ligesom Nationalmuseets andre afdelinger vil få gratis adgang. Og så er der ingen tvivl om, at både Nationalmuseet og Trelleborg vil få gavn af hinandens store erfaring med at forske i og formidle vikingetiden, siger hun.

Læs mere i Sjællandske onsdag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk