30. september 2020
Prinserne Joachim, Nikolaj og Felix sammen med Helsingørs borgmester Benedikte Kiær til åbningen af den nye udstilling på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.
gallery icon

Se billedserie

Prinserne Joachim, Nikolaj og Felix sammen med Helsingørs borgmester Benedikte Kiær til åbningen af den nye udstilling på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Tre prinser med fart i blodet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Tre prinser med fart i blodet
Opdateret 05. februar 2014 kl. 13:40
Helsingør - 04. februar 2014 kl. 09:59
Af Dorte Møller Rasmussen

Helsingør: De havde prøvet det før, prinserne Nikolai og Felix, som sammen med deres far, Prins Joachim, åbnede Danmarks Tekniske Museums nye udstilling, »Racersportens historie en miniature«. De unge prinser greb rutineret fjernbetjeningerne til Scalextric-racerbanen, efter deres far havde klippet den blå snor over. Og så blev der ellers racet af sted i hver sin Porche model Le Mans. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Manden bag udstillingen er racerkøreren Thorkild Thyrring, som museumsdirektør Jens Breinegaard havde fået kontakt til, og udstillingen består foruden en 45 meter stor Scalextric-bane af Thyrrings meget store og unikke samling miniaturebiler, som fortæller racersportens historie fra starten af Formel 1 i 1950 til i dag.

Racersportsvogne, Le Mans Biler samt GT racerbiler helt fra slutningen af 1920'erne og frem til i dag bliver også præsenteret på udstillingen.

- Og den skal være her indtil videre, konstaterer Breinegaard med tilfredshed.

Danmarks Tekniske Museum forventer stort rykind i vinterferien, hvor man kan beundre de mange miniature-bilmodeller - og måske selv prøve en tur på 1:32 banen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?