8. august 2020
Det ser voldsomt ud, og der var dette syn, der fik en læser til at undre sig. Derfor sendte han en billedserie til DAGBLADET.
gallery icon

Se billedserie

Det ser voldsomt ud, og der var dette syn, der fik en læser til at undre sig. Derfor sendte han en billedserie til DAGBLADET.
Foto: Asbjørn Hauge-Helgestad
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bunker af døde fisk i vandløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bunker af døde fisk i vandløb
Opdateret 04. februar 2014 kl. 14:13
Stevns - 03. februar 2014 kl. 17:15
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns: De besøgende i Solgårdsparken i Strøby Egede er i disse dage vidner til et noget makabert syn, når de bevæger sig ind i parken og ned til de små vandløb og søer, der har udløb i Tryggevælde Å. Bunker af fisk ligger døde og døende i både vandløb, søer og åen.

- Det lugtede af rådden fisk og mose, og flere steder er mågerne begyndt at tage for sig af de døde og halvdøde fisk og lader resterne ligge på bredden, fortæller Asbjørn Hauge-Helgestad til DAGBLADET.

Ud fra det, han har set, kan han ikke komme med en forklaring på, hvad fiskene er døde og dør af. Der er umiddelbart ikke nogen tegn på, at der er tilført vandet noget. Asbjørn Hauge-Helgestad prøvede at tage nogle af de levende fisk op og sætte dem ud i mere åbent vand. Men de svømmede bare på siden ind mod kanten på ny.

arrow Læs også: Fisk led en naturlig død
Kommunen rykker ud

Stevns Kommune havde mandag formiddag, da DAGBLADET kontaktede den kommunale biolog: Steen Roed, endnu ikke fået melding om fiskedøden i og ved Tryggevælde Å. Derfor har han heller ikke nogen skudsikker forklaring på den massive ophobning af døde og døende fisk. Men efter at have set de veldokumenterende fotos vil Stevns Kommune nu tage ud og tage stedet i åsyn.

Han vil nu selv tage ud og kigge på forholdene og se, om han kan komme tættere på en forklaring. Men umiddelbart tror han ikke, at der er tilført vandet et eller andet, der kan have ført til den massive fiskedød.

Læs mere i DAGLBLADET Køge mandag og tirsdag

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk