25. oktober 2021
Gordon P. Henriksen, projektleder fra Fishing Zealand ses her med makrel.
Gordon P. Henriksen, projektleder fra Fishing Zealand ses her med makrel.
Foto: pr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Makrelfestival på Oddenskal sælge Odsherred overalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Makrelfestival på Oddenskal sælge Odsherred overalt

22. - 24. august holdes Danmarks første Makrel Festival - som også skal lokke flere turister til Odsherred.

Ugeavis Odsherred - 29. januar 2014 kl. 08:52
Af Anja Lykkeberg

Odden: Makrel Festival er et samarbejde mellem Visit Odsherred, Sjællands Odde Havneforening samt initiativtageren Fishing Zealand. Garmin har meldt sig som hovedsponsor af arrangementet og også Penn Fishing har meldt sig som sponsor:

- Med Fishing Zealand og Visit Odsherred som arrangør har vi stor tiltro til dette arrangement, siger Bo Ebbesen, direktør for Pure Fishing og Penn i Danmark.

Gordon P. Henriksen er projektleder for Fishing Zealand og står i spidsen for Makrel Festival på Sjællands Odde. Gordon P. Henriksen er blandt andet kendt for sin medvirken i flere tv-programmer på DR2 og National Geographic Channel. Han vil gerne gøre opmærksom på de værdier som fisk og lystfiskere bidrager med til samfundet:

- Den ene værdi handler helt konkret om kroner og øre. En rapport fra Fødevareministeriet fra 2010 viser, at der i Danmark bliver omsat for over 2,9 milliarder kroner om året på grund af lystfiskeri. Blandt andet tilskrives omkring 3 millioner overnatninger på hoteller og bed & breakfast fiskere. Så ved at lægge Makrel Festival her i Odsherred håber vi selvfølgelig, at det trækker god økonomi med sig, fortæller Gordon P. Henriksen.

Benytte og beskytte

- De mere bløde værdier er dem man får af at komme ud i naturen med nogle ligesindede. Fishing Zealand, som jeg er projektleder af, er bygget op omkring bæredygtigt fiskeri. At man fisker med omtanke og kun fisker fra bestande, der kan holde til det. Så derfor handler denne festival også om, at man bliver involveret i at skabe bedre miljø. Mange lystfiskere er med til at arbejde for at forbedre vandmiljø over hele landet. Vi plejer at sige, at benyttelse af naturen går hånd i hånd med beskyttelse af naturen, siger Gordon P. Henriksen.

Markedsføres i udlandet

August er højsæson for makrelfiskeri og Sjællands Odde er et fantastisk udgangspunkt for makrelfiskeri - og lystfiskere verden over rejser gerne langt for en god fisketur. Derfor skal festivalen være med til at udbrede kendskabet til makrellen og makrelfiskeriet på Sjællands Odde - også i udlandet. Makrel Festivalen vil derfor også blive markedsført i Tyskland, Norge og Sverige, så Danmarks nabolande kan få øjnene op for det fine makrelfiskeri som Sjællands Odde byder på.

Sjællands Odde Lystbådehavn skal danne rammen om arrangementet. Ud over selve fiskeriet vil der være fokus på andre oplevelser. Således vil der være madlavnings- og røgningskurser med udgang i makrellen og egnens lokale råvarer.

- Denne festival skal både tiltale de hardcore fiskere og være noget for de lokale og turisterne. Derfor har vi meget fokus på, at der også vil være arrangementer, hvor det vil være nemt at deltage. For eksempel kutterture, hvor man bare kan hoppe om bord, og så er der instruktør klar til at hjælpe alle til at kunne fange deres egen makrel, forklarer Gordon P. Henriksen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk