15. juni 2021
Flere familier har brug for rådgivning om deres økonomi.
Flere familier har brug for rådgivning om deres økonomi.
Foto: Iris
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange søger råd om gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange søger råd om gæld
Opdateret 29. januar 2014 kl. 13:15
Gribskov - 28. januar 2014 kl. 04:00
Af Camilla Nissen

Flere familier har så svært ved at overskue deres økonomiske situation, at de søger hjælp hos en frivillig gældsrådgiver. Det oplever Frivilligcenter Græsted, hvor 12 frivillige gældsrådgivere har haft 39 henvendelser siden rådgivningen startede op for et halvt år siden.

- Jeg er overrasket over, at så mange har henvendt sig på så kort tid. Der er virkelig brug for rådgivningen, lyder det fra tovholder Mikael Milwertz.

Han peger på, at det primært er familier, der er ramt af konkurs og arbejdsløshed, der kontakter rådgiverne.

Hos sekretariat for Frivilligcentre og selvhjælp Danmark har man kendskab til, at 11 organisationer og foreninger har søgt satspuljemidler fra Social-og Integrationsministeriet til at oprette frivillig gældsrådgivning, blandt andre Forbrugerrådet, Dansk Folkehjælp på Lolland og LO i Hjørring. Og der er ingen tvivl om, at der er behov for disse, vurderer forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

- Der er et større behov, der er opstået efter finanskrisen. Der har været flere tvangsauktioner og flere er ude i ledighed. Desuden er en skilsmisse blevet mere økonomisk kompleks, fordi den bolig, der skal sælges, typisk kun kan sælges med tab. Det giver noget rod, siger hun.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?