14. april 2021
Marina Blichfeldt og Eva Normann lader deres egne lopper ligge i kasserne i år - de skal nemlig bruge sommeren på at få Hillerød Loppemarked til at køre på skinner.
gallery icon

Se billedserie

Marina Blichfeldt og Eva Normann lader deres egne lopper ligge i kasserne i år - de skal nemlig bruge sommeren på at få Hillerød Loppemarked til at køre på skinner.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan bliver du loppekonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan bliver du loppekonge
Hillerød - 19. januar 2014 kl. 06:00
Af Janne Mulvad

Hillerød: Den 13. april får Torvet i Hillerød lopper. Og hver eneste søndag indtil det bliver efterår, vil der være loppemarked på Torvet med 60 stande - hvis der dukker nok loppesælgere op.

To personer, man kan være sikker på står klar hver søndag er loppeentusiasterne Marina Blichfeld og Eva Normann fra Hillerød. De skal dog ikke sælge ud af de gamle gemmer, men er kvinderne bag det nye loppemarked, som de har brugt flere år på at få op at stå. Nu er loppemarkedet en realitet og Eva Normann og Marina Blichfeldt har aflyst sommerferien og sætter alt ind på at få loppemarkedet op at køre.

De to kvinder har de sidste mange år turneret rundt på sommerloppemarkeder i Danmark, Sverige og Frankrig og gjort det til en hobby at sælge ting på loppemarkeder. Gamle sager, arvestykker og andre skatte lægger de i papkasser i stedet for på genbrugspladsen, de booker en stand på et loppemarked og så sælger de løs.

- Vi har været af sted rigtig mange gange med vores ting. Og vi har også tjent gode penge, siger Eva Normann.

Pengene går i en fælles kasse og bliver brugt på noget sjovt. Et år blev det til en weekend i Skagen med ægtefællerne. De drog af sted med lommerne fulde af kontanter fra loppesalget.

- Og vi fyrede den af, siger Eva Normann.

Men hvordan gør man som de to loppedronninger? Veksler skramlet i kælderen til en weekendtur med det hele i Skagen?

De to loppedronninger afslører her deres bedste bud på et godt loppesalg.

Man kan sælge alt

I princippet kan man sælge alt, for det er forskelligt, hvad folk går efter.

- Det er faktisk imponerende, hvad der kan sælges, siger Marina Blichfeldt.

Men der er alligevel nogle ting, der bare er nemmere at sælge end andet.

- Nogle ting får man ikke ud af bilen, inden det bliver taget ud af hænderne på en, siger Eva Normann, og fortæller om dengang, hun havde nogle Cartierkuglepenne i sølv med.

- Dem var der rift om, siger hun.

Godt legetøj er også en sikker sællert. Især hvis det er i træ. Også Lego kan man sælge.

Retroting, kitchede mærkelige ting - og ting, der har et navn er et loppehit.

Tøj og sko kan også sælges - især kjoler kan man få over disken. Smykker, som 80'er øreringe og lange kæder.

Gamle LP'er er også gode. Musikentusiaster elsker de gamle plader i vinyl, og hvis man er heldig, kommer der sådan en forbi.

Gamle tidsskrifter kan også sælges. Eva Normann fortæller, at hun har arvet en masse udgaver af Populær Mekanik fra 1950'erne og 1960'erne. Og dem sælger hun jævnligt af.

Gamle Bo Bedre-blade kan man også sælge, og loppedamerne har også haft held med nogle franske magasiner.

Bøger kan også sælges - men de skal være virkelige billige. Kogebøger og børnebøger kan gå godt.

Klar til at prutte

Man skal være klar til at prutte om priserne. Og så skal man være billig.

- Man skal ikke sætte sine ting for dyrt. Tænk, at det her er noget, du ville smide væk - får du en ti'er for det, har du tjent en ti'er, siger Marina Blichfeldt.

Man kan godt sætte en fast pris på enkelte af sine ting. Eva Normann har for eksempel en isbjørn fra Den Kongelige Porcelænsfabrik, og den koster 1000 kroner. Hverken mere eller mindre. Og det er ikke til forhandling.

- Men den bliver heller ikke solgt. Jeg tager den med en gang imellem, og så står den der til 1000 kroner, siger hun.

Men ellers skal man være klar til at forhandle.

Tøj og sko sælger de to som udgangspunkt for 25 kroner pr. del, men ingen regel uden undtagelse - Marina Blichfeldt har nogle kjoler, som hun ikke sælger til under 100 kroner.

Inden markedet åbner, er det en god idé at have en idé om, hvad tingene skal koste, så man ikke er for længe om svare, når folk spørger. Og så aftale med sig selv, hvor meget man som minimum vil have for det.

En lækker bod

På nogle loppemarkeder står der borde klar, men ligesom de fleste andre sommerloppemarkeder skal man selv have et bord med til Hillerød Loppemarked. Marina Blichfeldt og Eva Normann anbefaler et tapetserbord. Det er et langt, smalt bord, der kan foldes sammen.

- Det giver en god, visuel flade til alle dine ting, siger Eva Normann, som har set bordene i Netto og Harald Nyborg til 100 kroner.

Og så skal man huske en klapstol eller to.

- Det er godt for ryggen, ellers bliver det en lang dag at stå op. Og man skal heller ikke have de høje hæle på, lyder rådet.

Det er også godt at tage en regnfrakke med - både til sig selv og til lopperne. De to loppedamer plejer selv at tage afdækningsplast med, som er lige til at lægge over varerne på tapetserbordet.

Det er også godt med en dug til bordet. Man kan også medbringe kurve til de små lopper, og så for eksempel have en kurv med ting til en 5'er og ting til en 10'er. Et tøjstativ til kjoler og et spejl til tøjprøvning er også godt.

Plasticposer til kunderne og aviser til at pakke skrøbelige lopper ind er god service at have med.

Hvor mange lopper?

Eva og Marina vurderer, at de plejer at tage cirka 13 flyttekasser med lopper med. Små og store. Samt nogle poser med tøj. Måske lidt billeder og møbler ud over det.

- Og så er det jo en god fornemmelse, hvor gang man klapper en kasse sammen, siger Eva Normann.

- Man skal være villig til at tage med og pakke ned. Det er også det, man skal synes er sjovt. Og så grine af, at man hiver det samme op igen næste gang, siger Marina.

- Det er sjovt at have en stand. Man snakker med en masse mennesker, og når vi kører hjem er der en masse af snakke om, siger Eva.

Tilbage er kun at springe en tur i kælderen, booke en stand og gøre sig klar til at sælge ud. I mellemtiden lover de to loppedamer at sætte fut under markedsføringen af Nordsjællands nyeste loppemarked, så der også kommer nogle kunder til Torvet, når det hele begynder.

- Vi vil gøre alt hvad vi kan, for at der er fyldt den 13. april. Og fuld sol, siger Eva Normann.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?