11. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Saglige spørgsmål om Søborg Sø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Saglige spørgsmål om Søborg Sø
Gribskov - 17. januar 2014 kl. 17:01
Af Mette Brochorst

Søborg: Tre scenarier for Søborg Søs fremtid blev lagt frem på et offentligt orienteringsmøde den 16. januar, og det afstedkom flere nysgerrige spørgsmål med hensyn til, hvad det betyder, hvis man går »søvejen« i det drænede område.

- Kommer der flere myg? lød et spørgsmål fra en af tilhørerne.

- Får vi så mange hestebremser? lød det fra en anden.

Spørgsmålene blev stillet til en naturrådgiver samt arbejdsgruppens for Søborg sø, der beståe af repræsentanter for Søborg Søs landvindingslag samt repræsentanter for Gribskov kommune.

Og der var mod forventning ingen højlydte protester, selvom der kan være utilfredse miner, hvis vandet igen stiger og sætter nuværende jagtområder og rekreative områder under vand.

- Det var en stærk saglig gennemgang og saglige spørgsmål, lyder det fra tidligere planudvalgsformand Børge Sørensen (SF), som fortsætter som formand for Søborg Sø' arbejdsgruppe indtil maj måned.

- Det virker som om, at folk er indstillet på forandring, lyder det fra Børge Sørensen.

På kommunens hjemmeside gribskov.dk kan man nu finde diskussionsoplægget for de tre mulige scenarier, henholdsvis aktiv genopretning af søen, stærkere dræn og pumper for at bevare en tør overflade og en laden stå til-løsning, hvor man lader det fortsætte som vanligt med det resultat, at søen stille og roligt gør sit indtog igen.

Det er i sidste ende de 65 lodsejere, der har jord på området, der skal beslutte, hvilken løsning, de vælger. Forslaget behandles på en generalforsamling i landvindingslaget til maj.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?