15. juni 2021
Kvinderne bag Power of Mindfulness. Fra venstre mod højre: Dorina van Hauen, Birgitte Tindborg, Lene Haltrup og Anette Thornfeldt Fisker.
gallery icon

Se billedserie

Kvinderne bag Power of Mindfulness. Fra venstre mod højre: Dorina van Hauen, Birgitte Tindborg, Lene Haltrup og Anette Thornfeldt Fisker.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coaches vil hjælpe unge med stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coaches vil hjælpe unge med stress
Opdateret 17. januar 2014 kl. 15:16
Rudersdal - 17. januar 2014 kl. 06:31
Af Niels Hofma

Rudersdal: - Vi ser flere og flere børn og unge med stress, og det har derfor aldrig været mere nødvendigt end nu at gøre noget konkret og give dem nogle værktøjer, så de kan manøvrere i det teknologiske mediesamfund, de er en del af. Sådan lyder vurderingen fra Anette Thornfeldt Fisker, som bor i Nærum. Hun er en af de fire ungecoaches, der har dannet virksomheden »Power of Mindfulness«. I otte uger, fra september til november 2013, har de fire coaches undervist 6.c på Trørødskolen i Vedbæk i brugen af mindfulness, hvilket har givet store resultater.

- Klassen var præget af uro, der manglede koncentration i undervisningen, og så var der udfordringer med mobning. Min egen søn gik i klassen, og jeg kunne ikke bare se til fra sidelinjen. Jeg delte mine tanker med de tre andre, og de var straks med på ideen, fortæller Anette Thornfeldt Fisker. Lene Haltrup, Dorina van Hauen og Birgitte Tindborg er de resterende medlemmer af Power of Mindfulness.

Det er især sociale medier og pres fra omgivelserne, der er med til at give unge stress.

- Mange unge bruger i dag sociale medier dagligt. De er på Facebook, Twitter, Instagram og bruger SMS. Og det skaber en generation af digitalt indfødte, hvor man er på hele tiden uden mulighed for at koble af. Det betyder, at man bliver stresset, siger Lene Haltrup og fortsætter:

- De unge er også presset af deres omgivelser. Udover de sociale medier, skal skole, lektier, venner og familien også passes, og det kan lede depression, mindreværd og manglende selvværd med sig, hvis man ikke formår at leve op til de mange forventninger.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?