21. september 2021
Der er højt til loftet, og det giver en speciel stemning i lejlighederne.
gallery icon

Se billedserie

Der er højt til loftet, og det giver en speciel stemning i lejlighederne.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejere kan selv præge deres nye hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejere kan selv præge deres nye hjem

Et makkerpar har købt Christiandal Kloster og vil lave liebhaverlejligheder.

Opdateret 05. februar 2015 kl. 12:17
Næstved - 08. januar 2014 kl. 11:08
Af Britt Nielsen

GLUMSØ: Christiandal Kloster ligger et par kilometer fra Glumsø. Lige i skovkanten. Bygningen ligner næsten et slot med tårne og spir. På trods af navnet har Christiandal Kloster aldrig været et kloster. Måske har der tidligere været kloster på stedet, men bygningen blev opført i 1872 som et sted, hvor ugifte kvinder kunne bo. Senere fik alle mulighed for at leje sig ind, men sidste år satte stiftelsen bag stedet til salg.

Makkerparret Jonas Christensen og Thomas Holst, der begge kommer fra Kalundborgegnen, er Christiandal Klosters nye ejere.

Jonas Christensen har haft ejendomme og lejet ud i 12-13 år, mens Thomas Holst primært udlejer erhvervsejendomme ud.

Helt tilfældigt falder Thomas Holst over annoncen for Christiandals Kloster i oktober sidste år. Han får fat i sagsopstilling og begynder at undersøge nogle ting. Han kontakter i december Jonas Christensen, og så går tingene stærkt.

Jonas Christensen bliver kontaktet ved 14-tiden, og samme dag kører makkerparret til Glumsø. Det er allerede ved at blive mørkt, da de står overfor den store bygning.

- Det var lige, så hårene rejste sig på min arm, fortæller Jonas Christensen, som også kan se mulighederne i bygningen.

Han udpeger flere gange detaljer som eksempelvis vinduer og gelænder og oplyser, at den kvalitet bliver der ikke lavet mere.

- Vi skrev under lillejuleaften, og de skrev under juleaften, siger Thomas Holst og fortæller, at de fik nøglerne den 30. december.

Kolonihave

Med 16 lejligheder og mindst 16 beboere regner makkerparret med, at der bliver et lille miljø på stedet. De får foreløbig lavet fire lejligheder klar, så nye beboere har en idé om, hvordan de kan blive.

De næste uger kan interessede melde sig til en fremvisning på den hjemmeside, som Jonas Christensen allerede er i fuld gang med at få styr på. Der vil være fremvisninger lørdag den 11. januar, lørdag den 18. januar og lørdag den 8. februar.

- Vi regner ikke med, at det bliver en gennemgangslejr, siger Jonas Christensen og forklarer, at lejerne derfor kan være med til at bestemme, hvordan lejlighederne bliver renoveret.

- Vi vil gerne give det, folk efterspørger inden for rimelighedens grænser, siger Thomas Holst.

De forklarer, at lejlighederne derefter vil blive lavet i stand, når lejekontrakten er indgået. Deres håb er, at alle 16 lejligheder er udlejet i løbet af et år.

Der er i dag to fællesstuer. I hvert fald den ene vil blive bibeholdt, så lejerne kan låne det, hvis de eksempelvis skal holde fest.

Makkerparret har også planer om at få genskabt parken. Dertil kommer, at lejerne har mulighed for at få en lille kolonihave med i lejen.

Alle lejlighederne har to værelser og er på 55-65 kvadratmeter. Nogle af dem har derudover hems, og da der er højt til loftet, kan der laves en hems i de lejligheder, som ikke har det.

- En hems er jo perfekt, hvis man får besøg af børnebørn, siger Jonas Christensen

Mandag i denne uge er håndværkerne så småt gået i gang med at renovere de første lejligheder og fællesarealerne.

britt

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk