24. marts 2019
Politikerne i Høje-Taastrup skal nu blive enige om, hvilke dele af ældreområdet man vil søge penge til fra den nye pulje. Og der er masser af gode forslag.
Politikerne i Høje-Taastrup skal nu blive enige om, hvilke dele af ældreområdet man vil søge penge til fra den nye pulje. Og der er masser af gode forslag.
Foto: Kim Rasmussen (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionløft til ældreområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionløft til ældreområdet
Taastrup - 08. januar 2014 kl. 09:56
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høje-Taastrup: Politikerne i Høje-Taastrup skal nu til at finde ud af, hvad et ekstra tilskud på 7,2 millioner kroner til ældreområdet i Høje-Taastrup skal bruges til.

Pengene kommer, efter der i forbindelse med finanslovsvedtagelsen blev afsat 1 milliard kroner til at forbedre forholdene for ældre. Pengene bliver udmøntet som en pulje for at give kommunerne mulighed for »bredt at løfte kvaliteten af ældreplejen« - for eksempel til bedre praktisk hjælp og personlig pleje, bedre forhold for mennesker på plejehjem og en bedre rehabiliterings- og genoptræningsindsats, skriver DAGBLADET Roskilde.

Og Høje-Taastrup Kommunes andel af den pulje er altså 7,2 millioner kroner.

- Jeg er ikke i tvivl om, at de 7,2 millioner kroner falder på et tørt sted, og jeg er glad for, at det er kommunerne selv, der bestemmer, hvad pengene skal gå til, siger Svend-Erik Hermansen (S), der er medlem af Ældreudvalget.

Socialdemokraterne havde i deres budgetforslag for 2014 blandt andet forslag om en forsøgsordning med ældrecafeer på to af kommunens plejecentre, og i valgkampen havde partiet meget fokus på de såkaldte kvalitetsstandarder, der fortæller om den servicegrad, den enkelte ældre kan få af kommunen.

- Her er det tydeligt, at der er mangler, blandt andet i forbindelse med adgangen til personlig pleje. Disse ønsker har vi med til de kommende forhandlinger, og her vil vi også kræve, at medarbejdere og Seniorråd inddrages således, at vi får alle ønsker og behov frem i lyset, siger Svend-Erik Hermansen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag eller i e-paperen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk