25. juni 2019
Selvom det er hårdt arbejde at lave teater, og man så oven i er væk fra sin familie i nytåret, så har Ragnarocks unge fået mange gode, nordiske venner i Finland.
Selvom det er hårdt arbejde at lave teater, og man så oven i er væk fra sin familie i nytåret, så har Ragnarocks unge fået mange gode, nordiske venner i Finland.
Foto: Chris Senn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ragnarock fejrede finsk nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ragnarock fejrede finsk nytår
Opdateret 02. januar 2014 kl. 13:55
Fredensborg - 02. januar 2014 kl. 13:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredensborg/Ekenäs: En gruppe unge mennesker fra musikteatergruppen Ragnarock er taget til Finland for at deltage i det nordiske ungdomsprojekt »Fenris«. Projektet skal munde ud i en fælles nordisk teaterforestilling med »individualitet« som tema, der skal turnere rundt i Norden. Projektet afholdes for sjette gang og denne gang med deltagere fra Island, Færøerne, Norge, Finland og Danmark. Redaktionen har modtaget et rejsebrev fra Ragnarock, og vibringer en redigeret udgave her:

- 10... 9... 8... 7... 6... 5... 4... 3... 2... 1... GODT NYTÅR!

Klokken er tolv, og alle løber rundt i et virvar af kram, kindkys og lykønskninger. Vi står på en plads i byen Ekenäs - også kendt som Tammisaari, i Finland. Her er nordmænd, finner, færinger, islændinge, danskere og en enkelt svensker. De fleste er unge - alle er glade og i festligt humør. Vi har nu fejret finsk nytår, og om en time gentager vi succesen - for så slår klokken tolv i Danmark og Norge. Og igen klokken to, for så slår klokken tolv på Island og Færøerne.

Vi bruger meget tid på at arbejde sammen med de andre unge og lære dem bedre at kende. Det er hårdt, men sjovt. Arbejdet ledes primært af en gruppe professionelle fra de forskellige lande, der udfordrer og inspirerer alle os unge mennesker. Vi arbejder med teater, musik, dans og gøgl. Som et eksempel blev vi delt ud i grupper og fik stillet en opgave. Opgaven gik ud på, at vi, med udgangspunkt i et specifikt sted, skulle skabe en stemningsfuld scene om vores egen opfattelse af individualisme. Det endte med en række smukke, inspirerende, brugbare og ikke mindst forskellige scener.

Finland er et mærkeligt sted. Her er mørkt og koldt og en smule fremmedartet. Og det er mærkeligt at være væk fra familie og venner hen over nytåret. Men heldigvis er vi sammen med en masse søde mennesker, der gerne giver et kram, hvis man har brug for det. Man får en masse nye venner fra de forskellige nordiske lande og oplever sammen den finske kultur og natur.

Hilsen Payami og Buch

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede