25. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sivegade vil ødelægge gågaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sivegade vil ødelægge gågaden
Opdateret 04. december 2013 kl. 15:19
Rudersdal kommunalvalg - 15. november 2013 kl. 16:27

Valgdebat

Rudersdal: Borgmester Jens Ive slår ifølge Rudersdal Avis den 12. november til lyd for en sivegade i Birkerød gågade. Efter den grundige dialog vi har haft, går SF ud fra, at det er en avisand, nu hvor valgkampen er i opløbet.

En sivegade i Hovedgaden vil ganske enkelt ødelægge de bedste forhold for handelscenteret. Gågaden tillader småbørnsfamilier at færdes uhæmmet under indkøb. Ældre kan uden støj gå hvorhen de vil. Handicappede kan bevæge sig frit uden kantsten. De næringsdrivende kan faldbyde varer og opsætte skilte med minimale hensyn til færdselen.

En sivegade vil tage plads fra gågadens brugere og slå handelscenteret tilbage til start, dengang der kørte biler i hovedgaden.

Bedre tilgængelighed handler helt anderledes om, hvordan borgerne kommet til området og ikke om, hvordan man splitter det ad. SF støtter borgerforslaget om uformelle væresteder og borgmesterens eget forslag om bedre stiforbindelser. Det er SFs klare opfattelse at bedre tilgængelighed for busser og biler skal ske med en parkeringssøgering, som laver mindst muligt indgreb i gågaden, men som kan levere buspassagerer ved majpladsen, pengetorvet og Teglporten. Den er der næsten, vi skal blot ændre lidt på de reguleringer, som skiftende byråd har lagt ned over byen.

Jeppe Vejlby Brogård (SF)

Medlem af Økonomiudvalget

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?