31. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nick Hækkerup nævnes som S-formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nick Hækkerup nævnes som S-formand
Hillerød - 28. december 2009 kl. 12:00
Af Mai Helene Lykke
Hillerød: Hillerøds tidligere borgmester Nick Hækkerup får næsten topkarakter i en vurdering af de 51 nyvalgte folketingsmedlemmer, som det politiske nyhedsbrev Altinget har lavet. Nick Hækkerup får karakteren 8, og det er den næsthøjeste karakter.

"Nick Hækkerup var allerede en stor mand i Socialdemokratiet inden valget i 2007. Her røg han med et højt personligt stemmetal direkte fra borgmesterkontoret i Hillerød til Christiansborg, hvor han i dag er partiets næstformand og derudover skatteordfører. Han er kendt for at være en dygtigt strategisk tænkende politiker og har da også været en ledende kraft i udarbejdelsen af Socialdemokraternes nye skattepolitik. Den skal efter planen genopfinde den fordelingspolitiske kant til regeringen og har derfor endegyldigt sagt farvel til skattestoppet og i stedet introduceret "millionærskatten", skriver Altinget blandt andet i vurderingen af den tidligere Hillerød-borgmester.

Her står der også, at Nick Hækkerup ikke har været helt så synlig i offentligheden som en af partiets frontfigurer, som mange havde forventet, inden han kom i Folketinget - men ikke desto mindre er der fortsat store forhåbninger til ham, og enkelte nævner ham endda som en mulig formandskandidat for partiet, hvis Thorning-Schmidt taber næste valg og går af.

De nyvalgte har fået en karakter mellem 1 og 9 ud fra en vurdering af deres præstation på tre parametre: Synlighed, faglig kunnen og politisk tæft. Karakteren er givet af Altinget alene og er ud over egne iagttagelser baseret på samtaler med kilder i partierne på Christiansborg.
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?