21. februar 2018
Maria Steno (tv) og Anika Rée kommer fra to meget forskellige partier, men som kvinder midt i 30'erne og med små børn i Rudersdals daginstitutioner og skole, er der også meget, de er enig om.
Maria Steno (tv) og Anika Rée kommer fra to meget forskellige partier, men som kvinder midt i 30'erne og med små børn i Rudersdals daginstitutioner og skole, er der også meget, de er enig om.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To karrierekvinder i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To karrierekvinder i politik
Opdateret 04. december 2013 kl. 15:19
Rudersdal KV17 - 16. november 2013 kl. 06:55
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kvinder i alderen 30-39 år er et relativt sjældent syn i dansk kommunalpolitik. Kvinderne vælger i stedet oftest familielivet og karrieren fremfor en fritid med beslutninger om vejbump, normeringer i daginstitutionerne, anlægsregnskaber og takster på ældreområdet.

Sådan er det også i Rudersdal. Ved kommunalvalget den 19. november er der 85 opstillede kandidater. Kun cirka hver tredje er kvinde - og gennemsnitsalderen for de opstillede kvinder er 53 år. Men der er tre kvinder i aldersgruppen 30-39 år på stemmesedlen. Det er Helle Kold Nielsen og Maria Steno fra Lokallisten samt Anika Rée fra Venstre. Frederiksborg Amts Avis har mødt de to sidstnævnte til en snak om børn, karriere og politik.

- Jeg har sagt mit job op i medicinalindustrien, hvor jeg i stedet nu arbejder som konsulent. Det har jeg gjort, fordi jeg prioriterer det politiske liv. Jeg stillede op til kommunalvalget for første gang i 2009, hvor jeg fandt ud af, hvor meget det kræver, at blive valgt ind. Derfor lægger jeg meget mere tid i det nu. Jeg brænder for politik og vil gerne være med til at gøre en forskel på blandt andet daginstitutions- og skoleområdet, ligesom jeg gerne vil gøre Rudersdal til en mere erhvervsvenlig kommune. Jeg har boet i Rudersdal hele mit liv. Jeg har en stor interesse i kommunen, i det lokale liv og i handelslivet, der er ved at dø, fortæller Anika Rée.

Maria Steno, der fik 3011 personlige stemmer ved sidste valg og som går efter borgmesterposten, smiler skælmsk.

- Det lyder til, at du er mere enig med Lokallisten, end du er med Venstre, lyder det drillende.

- Jamen, jeg tror da, at vi i bund og grund er enige om mange ting som kvinder, der er i gang med en karriere og med små børn i kommunens institutioner. Jeg synes, Venstre gør mange gode ting allerede, men der er også områder, hvor vi kan gøre det bedre, svarer Anika Rée både bestemt og imødekommende.

Det er anden gang, hun stiller op til kommunalbestyrelsen, mens Maria Steno bedre kan betegnes som en veteran trods sine blot 34 år. Siden 1998 har hun siddet i Birkerød Byråd, og hun blev Lokallistens spids- og borgmesterkandidat i forbindelse med sammenlægningen til Rudersdal Kommune for otte år siden.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis onsdag

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk