25. oktober 2021
Tofteskolen - solgt for tre millioner - V mener nu, de er ført bag lyset af borgmester Jan Ferdinandsen.
Tofteskolen - solgt for tre millioner - V mener nu, de er ført bag lyset af borgmester Jan Ferdinandsen.
Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre til angreb på borgmester Jan Ferdinandsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre til angreb på borgmester Jan Ferdinandsen
Opdateret 12. november 2013 kl. 16:05
Gribskov - 12. november 2013 kl. 04:05
Af Hanne Guldberg Mikkelsen, Gribskov: Venstre går til angreb på borgmester Jan Ferdinandsen, K, i sagen om salget af Tofte Skole.

Det var et enigt byråd, der vedtog salget af Tofteskolen. Men det er halvdelen af byrådet, nemlig oppositionen, ikke længere stolte af:

- Det er den mest alvorlige sag, jeg nogensinde har stiftet bekendtskab med, lyder det fra Jannich Petersen, Venstre, tidligere borgmester.

arrow Læs også: Borgmester forsvarer salg af skole

- Jeg har aldrig hørt lignende formuleringer fra Statsforvaltningen. Vi må erkende, at det var et enigt byråd, inklusive jeg selv, der godkendte salget - og det gjorde vi blandt andet, fordi vi fik notater, der sagde 10 millioner til nedrivning og 5-600.000 for at have den liggende. Byrådet har fået en forvrænget fremstilling af borgmesteren. Vi har ladet os overtale af argumenterne. Jeg tror ikke, politikerne får erstatningsansvar - men borgerne har ikke fået den pris for Tofteskolen, som de skulle have. Det er en rigtig møgsag.

Borgmesteren kaster bolden tilbage:

- Den pris, vi udgik fra, var, at vi kunne få 27 millioner for grund og skolebygninger. Den pris havde administrationen regnet sig frem til. Hertil skal fratrækkes nedrivning, moms, og så videre. Dermed når vi ned på en salgspris på tre milioner, siger borgmester Jan Ferdinandsen, K.

- Den offentlige vurdering på 50 millioner kunne man, ifølge administrationen, ikke lægge til grund. Denne sag er kørt lige efter bogen og i den givne situation på det tidspunkt, og nu må vi jo overfor Statsforvaltningen gå yderligere ind og gøre det forståeligt.

Jannich Petersens udtalelser må stå for hans egen regning. Sagen har været forelagt økonomiudvalg og byråd, Venstre kunne have afvist det - det er kun fordi, vi står otte dage før et valg, at dette sker.

Kommunens salgspris svarer til, at hver boligbyggeret er på 150.000 kroner og det er, ifølge borgmesteren, hvad der handles til for tiden, således blandt andet også det areal ved Laugø, som kommunen netop har opkøbt af byrådsmedlem Flemming Trojel, V, til nyt boligkvarter.

arrow Skolesalg kan koste byråd dyrt
12. november 2013 kl. 04:00 Opdateret: kl. 13:40
arrow Sagsanlæg på vej: Byrådsmedlemmer solgte skole alt for billigt
11. november 2013 kl. 12:54 Opdateret: kl. 08:51
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?