24. november 2020
Foto Steen Rasmussen
Foto: Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afsløret i Netto: Supermarkeds-liga fængslet fire uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afsløret i Netto: Supermarkeds-liga fængslet fire uger
Opdateret 11. november 2013 kl. 05:35
Helsingør - 09. november 2013 kl. 04:00
Af Andreas Norrie

Politi og anklagemyndighed holder kortene tæt ind til kroppen i sag om en formodet tyvebande, som har stået bag systematiske tyverier fra dagligvarebutikker. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

En mand og en kvinde fra 36-årig og 22 år med tilknytning til Rumænien blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet i hele fire uger ved et grundlovsforhør afholdt for lukkede døre ved Retten i Helsingør. Det skete i en sag, som øjensynlig handler om systematiske tyverier fra sjællandske supermarkeder, hvor varerne er blevet distribueret og videresolgt gennem et større netværk.

Sigtelserne, som i retten blev læst op af advokaturchef Kristine Scharling, var endog meget kortfattede, og handlede om daglige tyverier til en »betydelig« værdi og i sigtelse nummer to om konkrete tilfælde af tyveri fra Netto i Herlev i perioden 1. til 6. november i år, hvor varerne blev afleveret til en adresse i Helsingør. At der er tale om tyverier af et vist omfang tydeliggøres også af, at parret blev varetægtsfængslet i fire uger, hvad der er det maksimale tid, man kan blive frihedsberøvet ved et grundlovsforhør.

arrow Læs også: Supermarkeds-liga dømt for vilde tyverier
Kort-svindel og trusler

Anholdelserne af de to personer forleden kommer efter, at tre personer fra Helsingør-området - ligeledes med rumænsk baggrund - blev varetægtsfængslet fredag i sidste uge ved Retten i Helsingør i forbindelse med sagskompleks om kontokortsvindel for langt over 1 million kroner og trusler mod navngivne personer. Den ene af de tre personer blev også sigtet for at have spillet en rolle som koordinator og distributør for et netværk af butikstyve, som havde været aktive på hele Sjælland. Alle de tre sigtede nægtede sig i retten skyldige i samtlige anklager

De to sigtede på 36 og 22 år valgte ikke at kære varetægtsfængslingen, oplyser advokaturchef Kristine Scharling.

arrow Forbryderliga afsløret?: Rumænere fængslet for million-bedrageri
04. november 2013 kl. 09:56 Opdateret: kl. 14:02
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?