25. oktober 2021
Mødet blev holdt i byrådssalen, og panelet bsetod af Benjamin Erlung-Jensen (KD), Lars Prier (DF), Peder Helt (V), Michael Ziegler (K), Svend-Erik Hermansen (S), Conny Trøjborg Krogh (SF) og Ole Hyldahl (EL).
gallery icon

Se billedserie

Mødet blev holdt i byrådssalen, og panelet bsetod af Benjamin Erlung-Jensen (KD), Lars Prier (DF), Peder Helt (V), Michael Ziegler (K), Svend-Erik Hermansen (S), Conny Trøjborg Krogh (SF) og Ole Hyldahl (EL).
Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatisering af plejecentre kom til debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatisering af plejecentre kom til debat
Opdateret 08. november 2013 kl. 11:15
Taastrup - 08. november 2013 kl. 10:36
Af Stina Felby Egerup

Høje-Taastrup: Privatisering af plejehjem og ventetid på genoptræning var to af de emner, der fyldte debatten til torsdagens valgmøde arrangeret af Ældre Sagen.

Venstres Peder Helt gjorde det klart, at han klart var fortaler for ideen med at privatisere plejecentre, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det er ingen hemmelighed, at Venstre gerne vil udlicitere, for vi tror, der er penge at spare. Det er forkert at tro, at private kun kan gøre tingene billigere ved at gøre dem dårligere - bare se på Arriva, der leverer flere tog til tiden end DSB, sagde han.

Borgmester Michael Ziegler (K) var lidt blødere i sin formulering og ser gerne, at man forsøger at konkurrenceudsætte driften af et plejecenter.

- Vi skal se på, hvem der kan levere ydelsen til den bedste pris. Vi har fået skabt et godt tilbud på vores plejecentre, men vi har også fået skabt nogle meget ens tilbud. Men se for eksempel på plejehjemmet Lotte i København, der er drevet af OK Fonden - det kunne være spændende at se, om vi kunne få nogle forskellige tilbud til vores ældre, sagde han.

I den helt anden grøft står SF, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Socialdemokraterne.

- Ingen af vores plejecentre skal privatiseres, lød det kort og kontant fra Svend-Erik Hermansen (S).

- Vi er imod privatisering og mener, opgaven skal ligge hos det offentlige. Private firmaer skal have penge i kassen, og der er kun en måde at få det på, og det er ved at presse de ansatte hårdere, sagde Ole Hyldahl (EL).

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?