24. november 2020
På Fløng Skole er eleverne selv med til at lave skolemaden to gange om ugen, og den løsning kunne udbredes til andre skoler.
På Fløng Skole er eleverne selv med til at lave skolemaden to gange om ugen, og den løsning kunne udbredes til andre skoler.
Foto: Thomas Olsen (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fornyet fokus på skolemaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornyet fokus på skolemaden
Taastrup - 07. november 2013 kl. 09:54
Af Stina Felby Egerup

Høje-Taastrup: Skolemadsordningen i Høje-Taastrup Kommune skal revurderes, og måske skal maden komme fra de lokale produktionskøkkener - eller laves af eleverne selv, skriver DAGBLADET Roskilde.

I hvert fald er alle muligheder i spil, når løsningen for fremtidens skolemad skal findes, for byrådet har besluttet, at forskellige løsninger skal undersøges.

I forbindelse med behandlingen af sagen om den fremtidige skolemad, havde Dansk Folkeparti stillet et forslag om, at byrådet skulle kræve, at maden skal være alsidig, således at der også serveres mad, hvori der indgår svinekød og ikke-halalslagtet kød.

Forslaget blev dog stemt ned af de øvrige partier.

- Det bør være op til den enkelte skole, om de vil servere svinekød. Derudover er det et forældreansvar at sørge for, at børnene får den næring, de har brug for, sagde Annette Johansen (S) på mødet.

Det fik Dansk Folkepartis Lars Prier på af stolen.

- Det vil i realiteten kunne betyde, at et flertal i en skolebestyrelse vil kunne bestemme, at der ikke må serveres svinekød, og at al kød skal være halal-slagtet. Det er en meget klar udmelding fra Socialdemokraterne, som Dansk Folkeparti er helt uenig i. Vi mener selvfølgelig, at der skal tages hensyn til alle børns madønsker, og at traditionel dansk mad bør være en mulighed for alle børn på alle kommunale institutioner og skoler, siger Lars Prier (DF).

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?