6. marts 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De halvskaldede mænds parade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De halvskaldede mænds parade
Opdateret 05. november 2013 kl. 10:04
Halsnæs - 05. november 2013 kl. 05:00
Af Niels Jørgen Larsen

Halsnæs: Hvis du er mand, 50 år og bosat i Frederiksværk, så er du gennemsnittet på en kandidat til det kommende byråd i Halsnæs kommune.

Borgmester Helge Friis (S) har tidligere med selverkendelse konstateret, at byrådet mest består af gamle, halvskaldede mænd. Og sådan vil det formentlig også være efter 1. januar 2014. I hvert fald at dømme efter en gennemsnitsberegning på de 82 kandidater, der er opstillet på i alt 11 lister til valget 19. november.

Helge Friis har i Frederiksborg Amts Avis slået til lyd for, at man indførte en særlig økonomisk kompensation til lokalpolitikere fra børnefamilier.

- Småbørnsforældre har nok at se til en dagligdagen og har ikke tid til de læssevis af møder, man har som politikere. Honorarer må gerne gradueres, så der gives ekstra tillæg til børnefamilier, sagde borgmesteren tilbage i juli måned.

Hans ord understreges af et nærstudie af de 82 kandidaters fødselsdata. Det er således kun muligt at stemme på 15 kandidater under 40 år, svarende til under 20 procent af de opstillede. Og udover fire helt unge er der ingen kandidater overhovedet i aldersgruppen 21-30 år.

28 af de 51 opstillede mænd er over 50 år. Den samlede gennemsnitsalder for samtlige kandidater som nævnt 50 år, mens gennemsnitsalderen for de 31 opstillede kvinder er lidt mindre - 41,8 år.

Yngste kandidat til valget er Venstres 18-årige Emil Mortensen, der er få måneder yngre end Laura Vendelsøe Nielsen fra DF. Dansk Folkeparti har til gengæld den ældste kandidat med 82-årige Erik Pluto Larsen, der er halvandet år ældre end Enhedslistens Jørgen Tved.

Går man de enkelte lister igennem, så er det liste Ø Enhedslisten som stiller med det ældste hold med et gennemsnit på 59 år. Fem af de ni på listen er over 60, den yngste er 37 år.

Den yngste liste har Liberal Alliance med 37 år i snit. 44-årige Anne-Marie Tørnes-Hansen er i øvrigt også yngst af de 11 spidskandidater.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?