25. oktober 2021
Tidligere borgmester Gina Øbakke opfordrer de stevnske kvinder til at stemme på en kvinde, hvis de står over for valget mellem to lige kvalificerede kandidater ved det kommende kommunalvalg.
gallery icon

Se billedserie

Tidligere borgmester Gina Øbakke opfordrer de stevnske kvinder til at stemme på en kvinde, hvis de står over for valget mellem to lige kvalificerede kandidater ved det kommende kommunalvalg.
Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stem nu på kvinderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stem nu på kvinderne
Opdateret 04. november 2013 kl. 15:15
Stevns - 04. november 2013 kl. 13:30
Af Erik Nielsen

Store Heddinge: Selv om der i 2009 var flest kvindelige vælgere, der stemte, så stemte de allerfleste af dem på en mand. Derfor er der i den siddende kommunalbestyrelse kun to kvinder ud af 19 medlemmer. Det skal der laves om på i fremtiden, mener én af de to kvinder: Birgit Smedegård Olesen (SF), der også stiller op som kandidat til den nye kommunalbestyrelse.

På den baggrund var der søndag eftermiddag samlet næsten 60 kvinder på den begrænsede plads, som Café Algade kan tilbyde. Nogle kvinder valgte at gå igen, og andre gik forgæves, da der blev sat en seddel op på døren, at der var fuldt hus.

Valgmødet var kun for kvinder, som der stod i annoncerne op til mødet.

Gina Øbakke indledte

Den tidligere borgmester i den gamle Stevns Kommune: Gina Øbakke indledte mødet med at komme med sine betragtninger om at være kvinde i kommunalpolitik. Hun blev valgt ind første gang i 1986 og var borgmester i perioden fra 1990 til 2002.

- Er det mændene, der holder kvinderne ude, eller er det kvinderne, der bliver væk, spurgte hun retorisk.

Hun kom derefter med eksemplet, at der sidste gang ved kommunalvalget var flest kvinder, som stemte - men hovedparten af dem stemte alligevel på mænd.

- Det er tankevækkende, at kun 28 procent af de kvindelige vælgere ved sidste valg stemte på en kvinde. Vi skal have flere kvinder med ambitioner, flere kvinder, som vil være kandidater, flere rollemodeller, sagde Gina Øbakke, der selv i højeste grad må siges at have været en rollemodel i den sammenhæng.

Læs mere i DAGBLADET Køge mandag

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk