21. april 2021
Hovedstadens kommuner hænger på merregning på op til 117 millioner kroner, fordi lægevagten laves om. Foto Allan Nørregaard
Hovedstadens kommuner hænger på merregning på op til 117 millioner kroner, fordi lægevagten laves om. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen hjælp til lægevagt-regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen hjælp til lægevagt-regning
Opdateret 04. november 2013 kl. 12:30
Sjælland - 02. november 2013 kl. 04:00

Det bliver en dyr fornøjelse for kommunerne, at Region Hovedstaden fra 1. janaur fjerner lægevagten fra de praktiserende læger og gør den til en del af hospitalernes akutte tilbud, skriver Frederiksborg Amts Avis. De 29 kommuner i hovedstaden skal alt andet lige næste år betale mellem 67-117 millioner kroner mere for den ny lægevagt end i år. Og der er ingen kompensation at hente fra sundhedsminister Astrid Krag (SF) fremgår det af et svar til den konservative sundhedsordfører Benedikte Kjær.

Man kan nemlig fra årsskiftet ikke længere skelne mellem vagtlæge-ydelser og øvrige ambulante ydelser i det kommende en-strengede akutsystm, så derfor kan kommunerne ikke direkte kompenseres for den øgede udgift, lyder det i svaret.

I stedet går beløbet ind i det samlede beløb som alle landets kommuner betaler til regionerne for sundhedsvæsenet.

- Beløbet ryger ind i den store udligningspulje, med det resultat, at det er jyderne, der får pengene, og ikke hovedstadens kommuner, siger Bendikte Kjær.

Også kommunalt er der vrede over sundhedsministerens udmelding. Albertslund-borgmster Steen Christiansen (S) kalder ministerens beslutning for totalt uacceptabel.

- Det er ikke en løsning at koble alle kommunernes økonomi sammen i denne sag. Vi har meddelt ministeren, at de bør se på sagen og lede videre efter en løsning, der kompenserer de kommuner, der bliver ramt, siger han. Han anerkender fuldt ud, at Region Hovedstaden har haft et ønske om at tilrettelægge lægevagten anderledes.

- Men så burde man også have sikret sig, at finansieringen var på plads, siger han.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?