11. maj 2021
Nu er alle kommunens pensionister berettiget til at bruge kommunens madservice - momsfrit.
Nu er alle kommunens pensionister berettiget til at bruge kommunens madservice - momsfrit.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Momsfri madservice til alle pensionister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Momsfri madservice til alle pensionister
Helsingør - 01. november 2013 kl. 04:00
Af Andreas Norrie

Borgmester Johannes Hecht-Nielsen(V) stod alene, da han afviste et forslag om at indføre momsfri ældremad for alle pensionister, som fik støtte af næsten hele Byrådet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I årevis har alle byens pensionister til alles tilfredshed kunne spise et momsfrit måltid varmt mad i eksempelvis caféen på aktivitetscentret Hamlet i Helsingør. Men denne praksis blev med ét ændret af afgørelse fra SKAT sidst år, som slog fast, at kun visiterede til ældremaden skulle slippe for moms, hvad der med betød en hel del administrativt bøvl.

På det seneste byrådsmøde valgte et flertal bestående af Socialdemokraterne, Konservative, SF, Enhedslisten, Lokaldemokraterne imidlertid at gøre noget ved sagen, og støttede et forslag fra Per Slot og Helsingør Borgerliste om reelt at visitere alle kommunens borgere til den kommunale madservice. Det betyder at alle pensionister kan købe momsfri mad fra caféer i plejehjem og aktivitetscenter samt hos Det danske Madhus eller andre leverandører der er godkendt af kommunen.

arrow Læs også: Vi arbejder på at fremme frit madvalg for ældre
Ulovligt eller ej

Denne ordning fungerer allerede i dag Kalundborg Kommune, hvor partiet Venstre har borgmesterposten. Og vurderingen hos Kalundborg Kommunes jurister er, at den er fuldt ud lovlig. Det mener borgmester Johannes Hecht-Nielsen og Venstre dog ikke er tilældet. På mødet henviste han til et indhentet notat fra Social, Børne og Integrationsministeriet. Af notatet, der er underskrevet en fuldmægtig, fremgår det, at ministeriet ikke mener, at det er lovligt indføre ordningen i forhold til Serviceloven.

Imidlertid kan man dog ikke læse om eventuelle sanktioner, som kan ramme kommunen, hvis man alligevel tilbyder ordningen.

- Jeg må sige, at jeg i dette tilfælde synes, det er i orden at udfordre systemet lidt, siger Socialdemokraternes Henrik Møller, der er også er formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Udover Venstres nu fire medlemmer, så stemte Fuat Yalan fra Tryghedslisten også nej til forslaget.

arrow Ældremad: To millioner skal skabe mere valgfrihed
26. november 2018 kl. 11:19 Opdateret: kl. 11:19
arrow Politikere siger nej til nyt udbud af ældremaden
22. november 2018 kl. 09:59 Opdateret: kl. 09:59
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?