24. november 2020
Byrådet i Høje-Taastrup Kommune nikkede ja til et forslag fra Radikale Venstre om at undersøge muligheden for at oprette et såkaldt kompetencekatalog i jobcentret.
Byrådet i Høje-Taastrup Kommune nikkede ja til et forslag fra Radikale Venstre om at undersøge muligheden for at oprette et såkaldt kompetencekatalog i jobcentret.
Foto: Hns-Jørgen Johansen (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Overflødigt forslag« undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Overflødigt forslag« undersøges
Taastrup - 25. oktober 2013 kl. 09:59
Af Stina Felby Egerup

Høje-Taastrup: På seneste byrådsmøde stillede Radikale Venstre forslag om, at Høje-Taastrup Kommunes jobcenter tager initiativ til at oprette et såkaldt kompetencekatalog over kompetencer hos kommunens jobsøgende.

Flere af de øvrige partier i byrådet kalder forslaget overflødigt, men lader det alligevel blive undersøgt, skriver DAGBLADET Roskilde.

Tanken bag forslaget er, at kompetencekataloget skal være en liste over anderledes, unikke eller fremmedartede kompetencer hos jobsøgende borgere.

- Vi hører tit historier i medierne såvel som i mødet med kommunens borgere, hvor mennesker med uddannelser eller omfattende erhvervserfaring fra andre lande oplever, at deres kompetencer er ubrugelige i det danske system. Mennesker med kompetencer inden for medicin eller byggeteknik, som ender med at køre taxi eller gøre rent, fordi de falder igennem det bureaukratiske danske system, siger den radikale byrådskandidat Noah Nevado om baggrunden for forslaget.

De øvrige partier i byrådet tog egentlig meget godt imod intentionen bag forslaget, men flere påpegede, at det nok ikke vil gøre den store forskel.

- Tanken er prisværdig, men er det ikke det, man kalder et cv? Vi sender vores jobsøgende på kurset i at lave cv, som går ud på at fremhæve alle de positive punkter, man selv mener, man kan. Så jeg kan ikke rigtig se, hvad vi skal med det forslag, for det er i forvejen noget, vi arbejder med i Jobcentret. Men hvis de jobsøgende oplever, at det ikke virker, så vil jeg hellere se på det, sagde Thomas Bak (S), formand for Arbejdsmarkedsudvalget, og påpegede, at Jobcentret allerede i dag kan hjælpe virksomheder, der søger særlige kompetencer.

- Enhver virksomhed kan ringe til Jobcenteret og efterspørge en kompetence, og så vil Jobcenteret hellere end gerne matche, sagde han.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?