30. september 2020
Hvor skal krydset sættes tirsdag 19. november? Vælgerne får 64 kandidater fra ni lister at vælge mellem.
Hvor skal krydset sættes tirsdag 19. november? Vælgerne får 64 kandidater fra ni lister at vælge mellem.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 64 kandidater slås om 19 stole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

64 kandidater slås om 19 stole
Opdateret 24. oktober 2013 kl. 13:02
Stevns - 24. oktober 2013 kl. 12:40
Af Henrik Fisker

Stevns: Den gennemsnitlige kandidat til kommunevalget på Stevns er en mand. Han er 54,8 år, offentligt ansat, bosat i Gl. Stevns Kommune og har ikke tidligere stillet op til Kommunalbestyrelsen.

Sådan ser billedet ud efter, at valgbestyrelsen tirsdag godkendte de 64 kandidater fra ni partier, som afleverede deres lister inden fristens udløb. Da der skal vælges 19 medlemmer af Kommunalbestyrelsen, betyder det, at knap hver tredje af de opstillede kan kalde sig folkevalgt fra 1. januar 2014.

Valgets yngste hold står Liberal Alliance for. Der er kun to kandidater at vælge mellem, men de har en gennemsnitsalder på blot 42,5 år. I den modsatte ende af skalaen finder vi Socialistisk Folkeparti, hvor de fire kandidater er 64,5 år i gennemsnit.

De 64 kandidater ved valget er i gennemsnit 54,8 år gamle. Socialdemokraternes, SF's og Enhedslistens kandidater ligger alle over dette gennemsnit, mens resten af partierne ligger under. Ud over Liberal Alliance har både Venstre og Konservative et aldersgennemsnit under 50 år.

Valgets absolutte alderspræsident er denne gang Leif Nielsen (S), der er fyldt 75 år. Han er dog ikke meget ældre end Jens Ulf Frederiksen (EL) på 74 og Inge Milbrat (V), der er 73 år.

I den modsatte ende af skalaen finder vi Jeppe Kirchoff Andersen (V), der først fyldte 18 år i juni - to måneder efter, at han blev opstillet. Der er et langt stykke op til den næstyngste kandidat: Kim Sjølund (DF) på 31.

Læs hele artiklen i DAGBLADET Køge torsdag

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk