25. oktober 2021
Hans Chr. Rasmussen og Birgit Smedegård Olesen er henholdsvis nummer et og to på den sideordnede liste hos SF, hvor to andre også stiller op. Til sammenligning stiller der otte personer op til valget hos valgforbundspartneren Enhedslisten.
Hans Chr. Rasmussen og Birgit Smedegård Olesen er henholdsvis nummer et og to på den sideordnede liste hos SF, hvor to andre også stiller op. Til sammenligning stiller der otte personer op til valget hos valgforbundspartneren Enhedslisten.
Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF: Vores politik er realiseret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF: Vores politik er realiseret
Opdateret 04. december 2013 kl. 15:22
- 23. oktober 2013 kl. 12:29
Af Erik Nielsen

Stevns: SF på Stevns har i de forgangne fire år siddet med i bredt samarbejde hen over midten i den lokale politik. I den sammenhæng kan der trækkes mange lighedspunkter til moderpartiet, der for første gang i partiets historie sidder med i en regering, der også opererer hen over midten i danske politik.

I meningsmålingerne har moderpartiet fået rigtigt mange tæsk på den konto. Partiets vælgere har haft svært ved at se, hvad de har fået ud af regeringssamarbejdet. Det samme kan man jo spørge SF på Stevns: Hvad har de lokale vælgere fået ud af, at de har siddet med i »en lokal regering« med Venstre og Socialdemokraterne?

- Det havde da helt sikkert været nemmere for os at have lagt armene over kors og gået i opposition efter sidste valg. Der er ingen tvivl om, at det koster i troværdighed at sidde med ved bordet, hvor man ind imellem bliver nødt til at sluge nogle kameler, siger Hans Chr. Rasmussen, der er SF's spidskandidat til det kommende valg.

Han er dog ikke i tvivl om, at SF har fået politik igennem, som de ikke ville have kunnet, hvis de havde siddet i opposition. Sammen med partifællen Birgit Smedegaard Olesen, der også genopstiller, har han forvaltet den lokale partiforenings politik i kommunalbestyrelsen i den forgangne periode. De peger blandt andet på svømmeundervisningen, der ikke var blevet til noget, hvis SF ikke havde været med.

Nu skal kortene så blandes på ny, og begge er enige om, at hvis muligheden byder sig, så går SF på ny ind i et bredt samarbejde hen over midten.

- Lige nu ser jeg et sejrsbevidst Venstre, der er gået i samarbejde med Dansk Folkeparti. Jeg er ganske undrende og bekymret for den højredrejning, og jeg hører dem ikke sige noget om et bredt samarbejde, siger Birgit Smedegård Olesen, der kalder en 10-9-situation med DF og Venstre i førersædet som »et mareridt«.

SF bedyrer i den sammenhæng, at man bestemt ikke har vendt Socialdemokraterne ryggen - selvom man »kun« har indgået et valgforbund med Enhedslisten.

- Valgforbundet er af ren teknisk og matematisk karakter. Vi vil skabe resultater. Det er derfor vil stiller op, forklarer Hans Chr. Rasmussen, der ikke har mistet håbet om et nyt bredt samarbejde hen over midten.

Folkeskolen vigtigst

Hvis SF skal prioritere i den kommunale politik for den kommende periode, så peger både Birgit Smedegård Olesen og Hans Chr. Rasmussen på folkeskolen som det vigtigste fokusområde.

- Folkeskolen bliver med implementeringen af den nye folkeskolereform både det væsentligste og vigtigste område i den kommende periode. Selvfølgelig er der andre vigtige områder, men hvis du spørger om en decideret prioritering, så bliver det folkeskolen, siger Birgit Smedegård Olesen.

Inklusion er et nøgleord - men for børnenes skyld, lyder det fra SF. Og det kræver, at underviserne får de bedste betingelser for at give en god undervisning - det indebærer, at det er lærere med såkaldte linjefag, der skal undervise. SF vil også give alle elever adgang til en bærbar pc, og på længere sigt, mener de, at der kun skal være 24 elever i klasserne.

Partiet peger også på, at der skal mere personale i daginstitutionerne - især flere uddannede pædagoger. Og at der skal bygges tidssvarende daginstitutioner i Hårlev og Store Heddinge.

Klima og energi

SF prioriterer stadig det lokale arbejde med klima og energi højt. Det tværpolitiske initiativ Klima- og Energigruppen er en idé, der er født i SF.

- Det er dog langt bredere end partipolitik med en masse engagerede mennesker, der forsøger at tilegne sig viden og kompetencer på området, siger Birgit Smedegård Olesen, der heller ikke har opgivet at kæmpe for store vindmøller.

Ældreområdet

Ifølge SF er de ældre i Stevns Kommune i vid udstrækning tilfredse med de forhold og den service kommunen tilbyder dem. Her henviser de til en brugerundersøgelse.

Sådan en undersøgelser kan vel have den svaghed, at det kun er de bedst stillede, der har overskud til at svare?

- Det betyder selvfølgelig ikke, at det ikke kan blive bedre. SF arbejder for, at mennesker, der ikke kan selv, får stillet den hjælp til rådighed, som giver alle lige muligheder for et godt liv, siger Hans Chr. Rasmussen.

SF peger på bedre individuel transport og bedre tilgængelighed i kommunens bygninger. Man vil også arbejde for hjælp til ældre, der ikke kan finde ud af at bruge den nye teknologi.