11. maj 2021
Der bliver hygge og politik på Københavneren lørdag.
Der bliver hygge og politik på Københavneren lørdag.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgflæsk og billard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgflæsk og billard
Helsingør KV17 - 22. oktober 2013 kl. 06:00

Helsingør: Valgkampens formentlig mest festlige og utraditionelle indslag finder sted på lørdag klokken 13, hvor der er billard og valgflæsk. Det foregår på ,,Københavneren" i Sct. Annagade.

Ikke mindre end 14 byrådskandidater fra lige så mange lister og partier har givet tilsagn om at stille op - heriblandt mange spidskandidater.

De 14 er Benedikte Kiær fra De konservative, Allan Berg Mortensen, Enhedslisten, Ib Kirkegaard, Dansk Folkeparti. Helene Hedager, Demokraterne, Henrik Møller, Socialdemokraterne, Martin Bastrup, Liberal Alliance, Jan Ryberg, Lokaldemokraterne, Per Slot, Helsingør Borgerliste, Jimmy Jørgensen, Listehansen, Lasse Danielsen, De Grønne Social Liberale, Amit Mozumdar, Venstre, Bente Borg Donkin, Socialistisk Folkeparti, Morten Lorenzen, Det Radikale Venstre samt Fuat Yalan fra Tryghedslisten.

Idéfolkene bag arrangementet er ,,valgflæskudvalget", der blandt andet består af Kirsten Dalsgaard fra Lokaldemokraterne, Søren Rasmussen fra Enhedslisten og først Martin Deichmann, siden Per E. Thomsen fra De konservative.

De har allieret sig med indehaveren af ,,Københavneren" Heidi Koch og Allan Levin Petersen, der vil være dommer og sørge for, at det sportslige går så retfærdigt til, som det nu engang kan, når der er politikere involveret.

Tidligere redaktør på Lokalavisen Nordsjælland, Bent Jørgensen, er konferencier og vil sørge for, at det forhåbentligt store og talstærke publikum kan komme med kommentarer og gode råd til spillerne undervejs.

Der spilles i hold, som er sammensat efter lodtrækning og ikke efter partifarve.

Spillerne bliver inddelt i to grupper, og der spilles 12 kampe i alt til 50 points, hvorefter de to bedste fra hver af de to grupper går videre til semifinalerne og vinderne herfra mødes naturligvis i den afgørende finale. Reglerne er som fra Skoma'rpot.

Det forventes, at løjerne er overstået omkring klokken 16.

Hele eftermiddagen - fra klokken 12.30 - serveres der stegt flæsk ad libitum med persillesovs formedels 80 kroner - for at ramme den rette ,,valgflæskestemning."

Alle er naturligvis velkomne til at komme og bakke op om deres politiske venner - eller blot for at opleve en sjov og hyggelig eftermiddag.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?