11. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokallister føler sig tilsidesat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokallister føler sig tilsidesat
Opdateret 04. december 2013 kl. 15:05
Holbæk - 15. oktober 2013 kl. 16:00
Af Martin Hoffmann Kønig og Morten D. Christensen

Odsherred-Holbæk: Når vælgere i denne tid afgiver brevstemme til kommunalvalget 19. november er det kun de otte folketingspartier, der fremgår af stemmevejledningen. Der står ikke noget om, at vælgerne i nogle kommuner - som det er tilfældet i Odsherred og sandsynligvis også Holbæk Kommune - også kan stemme på en lokalliste.

arrow Læs også: Barfoed ind i sag om brevstemmer

Hos Odsherred-listen, der stiller op til kommunalvalget og som i dag har et byrådsmedlem, er formanden Torben Møller, utilfreds med den situation.

- Det er klart ikke godt nok. Det er et demokratisk problem, og det er jo en måde hvorpå man tilsidesætter demokratiet og favoriserer de store gamle partier, siger han.

Det har været muligt at brevstemme siden august, men fristerne for opstilling og godkendelse af lister og kandidater ligger først i slutningen af oktober. Det betyder, at alle andre partier og lister end de otte forhåndsgodkendte først kan være sikre på at blive nævnt med navn og listebogstav for brevstemmeafgiverne efter den 28. oktober.

I Holbæk Kommune arbejder Frank Skibby Jensen på at få godkendt Lokallisten Holbæk. Han har afleveret de nødvendige underskrifter, men mangler kommunens godkendelse.

- Det er unfair over for lokallisterne, og det er et problem for de vælgere, der måske har lyst til at stemme på et andet parti end de etablerede. Man bør ændre tidsfristerne, så de passer sammen med muligheden for at brevstemme, siger Frank Skibby Jensen.

Kommunerne, der har ansvaret for valghandlingen, siger, at de er bundet af den vejledning fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, der siger, at kun partier, der er godkendt til at opstille til folketingsvalg bliver registreret til brevstemmeafgiverne.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt tirsdag den 15. oktober.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk