24. november 2020
De Radikales Michael Blem Clausen er ikke med i forliget om budget 2014, så partiet kommer med sit eget budgetforslag.
De Radikales Michael Blem Clausen er ikke med i forliget om budget 2014, så partiet kommer med sit eget budgetforslag.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De Radikale vil sænke skatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Radikale vil sænke skatten
Taastrup - 07. oktober 2013 kl. 12:07
Af Stina Felby Egerup

Høje-Taastrup: I De Radikales eget forslag for 2014 lægges der vægt på, at pengene skal arbejde for borgerne i kommunen, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det er vigtigt for mig at prioritere flere pædagoger i daginstitutionerne, en pulje til modersmålsundervisning og genindførelse af skolernes lejrskoler, siger Michael Blem Clausen (R), og fortsætter:

- En lille del af kommunens rekordstore kassebeholdning bringes i spil med en engangsinvestering på 25 millioner kr. i digitalisering af byggesagsarkivet og energiforbedringer af kommunens bygninger, som tilsammen vil give luft i driftsbudgettet på 2,5 millioner kr. årligt. I stedet for at pengene ligger i kommunekassen og samler støv, ønsker vi at investere dem. Det giver millioner i årlige driftsbesparelser, gavner omsætningen og beskæftigelsen i lokale virksomheder og giver en væsentlig mindre belastning af klima og miljø.

arrow Læs også: Budgettet for 2014 er i hus

Radikale har også fundet plads i budgettet til at lette personskatten med 0,3 procentpoint, hvilket Michael Blem begrunder således:

- Vi har i de sidste tre år haft store overskud på driften, og pga. kommunernes aftale med regeringen kan vi kun lægge pengene i kommunekassen, som derfor nu er mildest talt velvoksen. Vi ønsker, at noget af den overfinansiering skal tilbage i borgernes hænder, hvor pengene kan være med til at skabe vækst og beskæftigelse i Høje-Taastrup og Danmark.

På grund af et ekstraordinært statstilskud i år vil en skattelettelse til Høje-Taastrups borgere på 22 millioner kroner årligt ifølge De Radikale kun komme til at formindske kommunens overskud med 6 millioner i 2014 og 11 millioner i 2015 og 2016.

- En lettelse af indkomstskatten med 22 millioner vil gøre livet lidt lettere for mange familier, samtidig med at det alt andet lige vil stimulere det lokale erhvervsliv og gavne beskæftigelsen, siger det radikale hovedbestyrelsesmedlem og byrådskandidat Noah Nevado.

arrow S vil have arbejdsklausuler med i budgettet
07. oktober 2013 kl. 12:05 Opdateret: kl. 08:23
arrow SF vil satse på flere varme hænder
07. oktober 2013 kl. 12:02 Opdateret: kl. 08:23
arrow Meget smalt forlig om næste års budget
05. oktober 2013 kl. 06:46 Opdateret: kl. 20:29

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?